Στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί συμμετέχουν και οι επαγγελματίες του κλάδου στην Καλαμάτα, δίνοντας από νωρίς το πρωί το στίγμα της παρουσίας τους. Οι οδηγοί ταξί της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους στο πλαίσιο της συντονισμένης πανελλαδικής δράσης του κλάδου.
Λίγο πριν, κομβόι ταξί εισήλθε στην Καλαμάτα κινούμενο από την οδό Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Η κινητοποίηση είναι ήδη αισθητή στο οδικό δίκτυο, με την παρουσία των οχημάτων να προκαλεί αυξημένη προσοχή στην κυκλοφορία, ενώ αναμένονται και περαιτέρω κινήσεις τις επόμενες ώρες, στο πλαίσιο της απεργίας.

Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας συμμετέχοντας στη 48ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί, στη συνάντηση που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, ζήτησαν να σταματήσει τώρα ο διαγωνισμός για τα μαθητικά δρομολόγια.
Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά περιλαμβάνει αρκετές περικοπές στα μαθητικά δρομολόγια που αφορούν κυρίως ΑΜΕΑ και εξυπηρετούνται τώρα από ταξί, πράγμα που είναι άδικο και επικίνδυνο για μαθητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα υγείας δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας, πως, αν δεν υπάρξει αλλαγή στο διαγωνισμό, δεν πρόκειται οι ιδιοκτήτες ταξί να πάρουν μέρος στη διαδικασία.

Στα αιτήματα που αφορούν τον κλάδο πανελλαδικά αναφέρθηκε επίσης ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως «η τεκμαρτή φορολόγηση και ασυδοσία των πολυεθνικών εφαρμογών, που λειτουργούν χωρίς κανόνες, οδηγούν το επάγγελμα σε μαρασμό και τους ιδιοκτήτες στην καταστροφή».
Με την άφιξη της αυτοκινητοπομπής των ταξί στο μπλόκο, εκπρόσωποι των αγροτών υποδέχθηκαν τους ιδιοκτήτες ταξί σημειώνοντας, πως «ο αγώνας για επιβίωση είναι κοινός, ενώ αντίπαλος όλων των κλάδων είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τους λίγους εις βάρος των πολλών».
Focus Radio | 16/02/2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» στην Eurovision 2026 – Πρωτιά στον εθνικό τελικό και εισιτήριο για Βιέννη
Focus Radio | 09/02/2026
Γεωργούντζος κατά Λιάγκα για το καρναβαλικό σποτ της Καλαμάτας: “Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη” (vid)
Focus Radio | 26/01/2026
Ο Λάκης Γαβαλάς στην Καλαμάτα ανακοίνωσε πως θα σχεδιάσει ταφόπλακες (vid)
Focus Radio | 16/01/2026
«Λουτρό αίματος» σε αγώνα 5Χ5 στο Εκουαδόρ: Μαφιόζικες εκτελέσεις πάνω στο χορτάρι (vid)
Focus Radio | 02/03/2026
Focus Radio | 02/03/2026
Νέα εποχή της θεραπείας της παχυσαρκίας: Το χάπι έρχεται στην Ελλάδα το 2026
Γιώργος Μαρκόπουλος | 02/03/2026
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments