Αξιοποίηση – αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου του πρώην ΑΣΟ στη Θουρία

Παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο η μελέτη προτεινόμενης αξιοποίησης – αναβάθμισης περιβάλλοντος χώρου του πρώην ΑΣΟ στην περιοχή της Θουρίας. Πρόκειται για πρόταση που έχει μελετηθεί από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, Πολιτικό Μηχανικό Βασίλη Κουτραφούρη και τον Αρχιτέκτονα της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Παναγιώτη Νασόπουλο, στο πλαίσιο αξιοποίησης της εν λόγω έκτασης και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου.

image1ASO

Η πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή αθλητικής εγκατάστασης – γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5, με αποδυτήρια, συνοδούς βοηθητικούς χώρους και κερκίδες.

image2ASO

Επίσης, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της δημοτικής έκτασης, προβλέπεται η ριζική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με κατασκευή χώρων πρασίνου (εκτεταμένες φυτεύσεις, υδάτινο στοιχείο κ.λπ.) και αναψυχής, η διαμόρφωση διαδρόμων κίνησης πεζών, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων κ.ά.

image4 2 Medium

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση σε σύντομο χρόνο της εν λόγω μελέτης – πρότασης κατασκευής, η οποία εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου για την αναβάθμιση – βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών στις Δημοτικές Ενότητες.