ΑΕΚ – Λεβαδειακός 3-0: Συνεχίζει αήττητη στο «κάστρο» της με Λιβάι πάρτι και τριάρα (vid)

Η ΑΕΚ δεν ζορίστηκε κόντρα στον Λεβαδειακό και επικράτησε με 3-0 των Βοιωτών. Οι σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν οι Γκαρσία, Άμραμπατ και Φαν Βέερτ και παρέμεινε στο -1 από τον Παναθηναϊκό με παιχνίδι λιγότερο. Έχασε πέναλτι ο Τσούμπερ στο 77′, με δέκα παίκτες ο Λεβαδειακός στο δεύτερο μέρος λόγω της αποβολής του Τζημόπουλου.

Το 13 στα 13 στην «Opap Arena» έκανε η ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού στη Νέα Φιλαδέλφεια και μείωσε στον πόντο τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό ενώ εκκρεμεί η απόφαση για το ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, η οποία αναμένεται αύριο.

Η ΑΕΚ είδε τον Λεβαδειακό να στήνει τείχος μπροστά από το τέρμα του Στογιάνοβιτς, ωστόσο κατάφερε να κάμψει την αντίστασή του επικρατώντας 3-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Τα τέρματα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχαν οι Γκαρσία, Άμραμπατ και Φαν Βέερτ, ενώ οι κιτρινόμαυροι διατήρησαν το απόλυτο στην OPAP Arena (13 νίκες σε 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις).

Κορυφαίος για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, με την ΑΕΚ να έχει δύο πέναλτι και μία αποβολή υπέρ της, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Βρακά πριν το 2-0 της ΑΕΚ.

 Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Βέλιτς

Στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη επαναφέροντας τους… 11 του πρωταθλήματος με το δίδυμο των Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπως αναμενόταν. Ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία, οι Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα η τετράδα στην άμυνα, οι Πινέδα και Άμραμπατ στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά αντίστοιχα και ο Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς ξεκίνησε τον Λεβαδειακό με τον Στογιάνοβιτς στην εστία, τους Βινίσιους, Τζημόπουλο και Πας στο κέντρο της άμυνας, και τους Παναγιώτου και Ντεντάκη αριστερά και δεξιά στην αμυντική γραμμή. Στον άξονα οι Χάμοντ και Μεχία, στις πτέρυγες οι Βρακάς και Σακό και στην επίθεση ο Νίκας.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ξεκάθαρους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Η ΑΕΚ να πάρει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Λεβαδειακός να περιμένει οχυρωμένος στα καρέ του Στογιάνοβιτς.

Η Ένωση βλέποντας αυτή την πολυπρόσωπη άμυνα δυσκολευόταν να απειλήσει τον Λεβαδειακό, αλλά την ίδια στιγμή άφησε τους αντιπάλους του χωρίς τελική προσπάθεια. Στο έβδομο λεπτό οι παίκτες του Αλμέιδα ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Βρακά, έπειτα από γέμισμα του Άμραμπατ. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη απόπειρα έγινε στο 14′, όταν έπειτα από γλυκιά σέντρα του Άμραμπατ, ο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να απειλούν μονίμως την αντίπαλη εστία. Στο 27′ το ωραίο σουτ του Ρότα έξω από την περιοχή βρήκε σε πόδι αμυντικού του Λεβαδειακού και πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 29′ ο Γκαρσία προσπάθησε να εκτελέσει από δύσκολη γωνία να αιφνιδιάσει τον Στογιάνοβιτς, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Η λύση ήρθε στο 37′. Ο Γκαρσία κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή (και την πρώτη κίτρινη του Τζημόπουλου) και με εκτέλεση που ανέλαβε ο ίδιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τη βοήθεια του Βινίσιους.

Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Γκαρσία απέφυγε με υπέροχη κίνηση τον Τζημόπουλο και τον άφησε πίσω του. Ο στόπερ του Λεβαδειακού τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Λεβαδειακός δεν άλλαξε τακτική στο δεύτερο μέρος και οχυρώθηκε μπροστά από την περιοχή του Στογιάνοβιτς, παίζοντας με διάταξη 5-3-1, ενώ η ΑΕΚ συνέχισε το παιχνίδι της.

Ο Αραούχο βρήκε δίχτυα στο 48ο λεπτό, ωστόσο ήταν από αντικανονική θέση. Στο 51ο λεπτό ο Πινέδα κινήθηκε σε θέση φορ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, έπειτα από σέντρα του Γκαρσία. Ο 25χρονος φορ της ΑΕΚ, είχε δύο τελικές προσπάθειες στο 55′ και το 59′, ωστόσο καμία δεν ανησύχησε τον Στογιάνοβιτς.

Ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο 60ο λεπτό. Ο Μεχία έκλεψε την μπάλα από τον Σιμάνσκι και με υπέροχη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον φορ Νίκα στον κενό χώρο. Αυτός έφτασε μέχρι την περιοχή, απέφυγε τον Μουκουντί και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει, μόλις ο Αλμέιδα προχώρησε σε εκτεταμένες αλλαγές, φρεσκάροντας τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Στο 77ο λεπτό η Ένωση έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για το τρίτο γκολ. Ο Φαν Βέερτ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παζ. Ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά αστόχησε.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να απειλούν τα καρέ του Λεβαδειακού. Αρχικά στο 82ο λεπτό ο Τσούμπερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ έπειτα από γέμισμα του Ελίασον. Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ βρήκε το γκολ με τον Φαν Βέερτ.

Ο Μάνταλος έκανε υπέροχη μπαλιά στον κενό χώρο στα δεξιά, εκεί πετάχτηκε ο Ελίασον, ο οποίος έκανε το γύρισμα στον Ολλανδό φορ και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Τσούμπερ να απειλήσει. Ο Ελβετός πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε ένα αδύναμο πλασέ, αλλά ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Η τελευταία καλή στιγμή ήταν στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2′.

Ο Τσούμπερ τροφοδότησε με ωραία κάθετη μπάλα τον Φαν Βέερτ, ο οποίος απέφυγε έναν αντίπαλο, και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (65′ Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα (65′ Ελίασον), Άμραμπατ (65′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (65′ Τσούμπερ), Γκαρσία.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Παζ, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Ντεντάκης (80′ Λιάγκας), Μεχία (65′ Συμελίδης), Βρακάς (89′ Κωνσταντινίδης), Χάμοντ (89′ Σαχπεκίδης), Παναγιώτου, Σακό (46′ Νταμπό), Νίκας.

Τα highlights του παιχνιδιού:
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League

Δείτε τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής της Super League, πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία, αλλά και την επόμενη αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, μετά την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής, εν αναμονή και της απόφασης για την τύχη του ΑτρόμητοςΑΕΚ.

Η Ένωση χωρίς να φορτσάρει επικράτησε εύκολα με 3-0 του Λεβαδειακού και βρίσκεται στο -1 από τους «πράσινους» (με το ματς του Περιστερίου να εκκρεμεί), ενώ στο -5 μείωσε και ο Ολυμπιακός, μετά την εντυπωσιακή εξάρα επί του Παναιτωλικού.

Χαμένος της αγωνιστικής ήταν ο ΠΑΟΚ, καθώς αν και προηγούταν με 0-2 στην Τρίπολη του Αστέρα μέχρι το 90′, έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League:

ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 0-0

Βόλος – Ατρόμητος 2-1

Αρης – Παναθηναϊκός 1-2

Λαμία – ΟΦΗ 1-4

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-2

ΑΕΚ – Λεβαδειακός 3-0

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 6-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 51

2. ΑΕΚ 50 -21αγ.

3. Ολυμπιακός 40 – 21αγ.

4. ΠΑΟΚ 44

5. Βόλος 35

6. Άρης 31

7. Ατρόμητος 25 -21αγ.

8. Παναιτωλικός 21 – 21αγ.

9. Αστέρας Τρίπολης 23

. ΟΦΗ 23

11. ΠΑΣ Γιάννινα 21

12. Ιωνικός 15

13. Λεβαδειακός 13

14. Λαμία 12

*Εκκρεμεί η τύχη του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ (21η αγωνιστική).