Έναρξη του 36ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος με ρεκόρ συμμετοχών

Αυλαία άνοιξε το πρωί του Σαββάτου το 36ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος από το συνεδριακό χώρο του Elite City Resort στην παραλία της Καλαμάτας. Στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου που τελεί υπό τη φιλοξενία και την οργανωτική ευθύνη του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, πρόκειται να αναπτυχθούν θεματικές που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις για τους συνέδρους που έχουν συρρεύσει από χθες στην πόλη.

Το συνέδριο διεξάγεται με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και παραγόντων της φαρμακευτικής αγοράς και περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες και τραπέζια με τοποθετήσεις για τις Ελλείψεις Φαρμάκων και τις Παθογένειες του χονδρεμπορίου φαρμάκων, Τις πταίει; Τι προτείνουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας;
«Το Κράτος είναι εκ του Συντάγματος υποχρεωμένο να μεριμνά για την ανάπτυξή των Συνεταιρισμών»
Από τη θεωρία στην πράξη, ποιες είναι οι προτάσεις των πολιτικών δυνάμεων της χώρας;

Η 1η συνάντηση των συνεταιρισμών της Ελλάδας
Πράξεις και Σχέδια των διαφορετικών συνεταιριστικών κλάδων.
Πώς μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους;
Πρακτικές Υγείας στην Αρχαιότητα μέσα από τις αναλύσεις των κατάλοιπων
Πληροφοριακά Συστήματα ΣΥ.ΦΑ. :
Η εφαρμογή ορθών πρακτικών και ένα εργαλείο για τους ΣΥ.ΦΑ.

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) κ. Βασίλης Μπιρλιράκης, μιλώντας για τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται αυτή τη στιγμή στα ράφια των ελληνικών φαρμακείων, σημείωσε ότι το πρόβλημα των ελλείψεων αφορά σ’ ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα το οποίο ναι μεν δεν μπορεί να επιλυθεί στην ολότητά του, εντούτοις υπάρχει η δυνατότητα να αμβλυνθεί. Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, κινείται και η πρωτοβουλία της ΟΣΦΕ η οποία κατέθεσε στο υπουργείο Υγείας και τους υπόλοιπους φορείς της αλυσίδας φαρμάκων ένα πόνημα 17 προτάσεων με παρεμβάσεις προς τον εκάστοτε «κρίκο» της φαρμακευτικής αλυσίδας. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και οι επιμέρους βουλευτές κάθε νομού θα συνδράμουν στην υιοθέτηση αυτών των προτάσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ) κ. Νίκος Μάραντος, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του που το φετινό συνέδριο της ΟΣΦΕ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πραγματοποιείται με ρεκόρ συμμετοχών από όλη την Ελλάδα. Αναφερόμενος στις διήμερες εργασίες ο κ. Μάραντος εκτίμησε ότι με το πέρας του συνεδρίου θα βρεθούν λύσεις για όλα εκείνα τα επίκαιρα ζητήματα που θα συζητηθούν εντός του πλαισίου.

Στη συνέχεια εστιάζοντας στο μείζων ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και είναι οι ελλείψεις φαρμάκων, ανέφερε ότι υπάρχουν παράμετροι πρώτων υλών ή συσκευασίας των φαρμάκων που θα πρέπει κάποια στιγμή να ομαλοποιηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως πρόσθεσε, στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει και οι φαρμακευτικές εταιρείες να επενδύσουν στον ευρωπαϊκό χώρο, και όχι σε αγορές όπως είναι η Ασία η οποία διασφαλίζει φθηνό εργατικό δυναμικό.

Χαιρετισμούς έκαναν οι Βουλευτές Μίλτος ΧρυσομάλληςΓιάννης Λαμπρόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Νίκος Ματθιόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος και ο οικονομικός επόπτης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης.

Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου