Έκκληση για καθαριότητα στην παραλιακή ζώνη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Σε υπενθύμιση των κανόνων διαχείρισης αποβλήτων προς πολίτες και επαγγελματίες προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, με στόχο τη διατήρηση της καθαριότητας και της εύρυθμης εικόνας της παραλιακής ζώνης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα φυτικά υπολείμματα, όπως κλαδιά, φύλλα και γκαζόν, θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε δεμένες σακούλες ή ελαφρά δεμάτια και να μεταφέρονται με ευθύνη των ιδιοκτητών στον προσωρινό χώρο εναπόθεσης στην οδό Χρήστου Μαλαπάνη, κάτω από τη γέφυρα «Λουκαρέα».

Σε ό,τι αφορά τα ογκώδη αντικείμενα, όπως έπιπλα και στρώματα, η αποκομιδή τους πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Καθαριότητας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των πολιτών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα μπάζα και τα οικοδομικά υλικά, τα οποία δεν παραλαμβάνονται από τον Δήμο. Για την απομάκρυνσή τους, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να μισθώνουν ειδικούς μεταλλικούς κάδους.

Όσον αφορά τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ψυγεία και πλυντήρια, οι πολίτες καλούνται να τις μεταφέρουν με δικά τους μέσα στον ειδικό χώρο συγκέντρωσης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου, επίσης στην οδό Χρήστου Μαλαπάνη.

Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς όλους για συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι η διατήρηση της καθαριότητας αποτελεί κοινή ευθύνη και βασική προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής στην πόλη.