Άγνωστοι πυροβόλησαν εν ψυχρώ 47χρονο – Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες

Σκηνές που παραπέμπουν σε συμμορίες και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών συνέβησαν πριν λίγο στο κέντρο της Καλαμάτας. Πυροβολισμοί έπεσαν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος, κοντά στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,  δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν οδηγό μοτοσυκλέτας, αφού πρώτα με το όχημά τους τού έκλεισαν το δρόμο, και στη συνέχεια βγήκαν και άρχισαν να τον χτυπούν με μανία, ενώ ο ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε στο πόδι και στη συνέχεια διέφυγαν από τη Σόλωνος αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, αφήνοντας το θύμα τους αιμόφυρτο και βαριά τραυματισμένο στην άσφαλτο.

Η μηχανή του θύματος στη μέση του δρόμου, ενώ διακρίνονται αίματα στο οδόστρωμα από την αιματηρή επίθεση -Όλα αυτά μέρα μεσημέρι με κόσμο στα πεζοδρόμια, και κίνηση αφού λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα Δικαστήρια Καλαμάτας-Η αστυνομία έχει την περιγραφή των δύο ατόμων που επέβαιναν στο σκουρόχρωμο αυτοκίνητο που όλα δείχνουν ότι παρακολουθούσαν το θύμα τους και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουν.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον βαριά τραυματισμένο 47χρονο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με την κατάστασή του να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Μπλόκα και έρευνες για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες

Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αναζήτηση των δραστών του ύποπτου οχήματος από την Αστυνομία, το οποίο φαίνεται πως είναι κλεμμένο.

Με καταδίκες για ναρκωτικά σε Μεσσηνία και Σικάγο το θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι γνώριμος στην Αστυνομία και έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών, και έχει βαριές καταδίκες σε Αθήνα και Μεσσηνία. Ο 47χρονος  Κ.Π. έχει απασχολήσει όχι μόνο τις ελληνικές αρχές αλλά και τις αμερικανικές με καταδίκες για ναρκωτικά, καθώς ζούσε αρκετά χρόνια στο Σικάγο, ενώ στη Μεσσηνία ήταν γνωστός με το όνομα “Αμερικανός”. 

Κατέληξε στο χειρουργείο ο 47χρονος

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μετά από μια τρίωρη μάχη των γιατρών να τον σώσουν, αφού στο Νοσοκομείο έφτασε σχεδόν νεκρός, του έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και επανήλθε, στη συνέχεια ακολούθησε χειρουργείο για τα σοβαρά τραύματά του. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών το θύμα της δολοφονικής επίθεσης κατέληξε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος 47χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, σήμερα (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 47χρονος δέχτηκε πυροβολισμό από άγνωστο δράστη, ο οποίος μετά το συμβάν επιβιβάστηκε σε όχημα και τράπηκε σε φυγή μαζί με συνεργό του.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Δράστες αναζητούνται, ενώ την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.