Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και διανομή τροφίμων σε ευπαθείς οικογένειες στο Δήμο Μεσσήνης

Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία αρμονίου, τραγούδησε σήμερα το πρωί στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, αποτελούμενη από τη Χορωδία του σχολείου και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο. 

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια του Σχολείου Ελισάβετ Σταθοπούλου και ο καθηγητής Μουσικής Νίκος Καρακαλπάκης.

Από το ισόγειο του Δημαρχείου όπου τραγούδησαν, οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν ολόκληρο το Δημαρχείο, μεταφέροντας το εορταστικό κλίμα σε όλο το κτίριο. 

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και καλές γιορτές με υγεία σε κάθε έναν ξεχωριστά, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του για τη δημιουργία της σχολικής Χορωδίας και τη μουσική εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές. 

Ακολούθησε γλυκό κέρασμα για όλους.

Διανομή τροφίμων

Διανομή τροφίμων εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων πραγματοποιείται αυτές τις μέρες από τον Δήμο Μεσσήνης σε 150 οικογένειες δικαιούχων συνδημοτών μας, οι οποίες τυγχάνουν κοινωνικής αρωγής μέσω των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου. 

Η διανομή τροφίμων που θα καλύψει τις ανάγκες περίπου 400 ατόμων πραγματοποιείται επιτυχώς μέσω των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με τις οποίες νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, είχαν συνεργασία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., προκειμένου να συντονίσουν το αυξημένο πρόγραμμα εργασιών τους αυτό το διάστημα. 

Τα είδη τροφίμων τα οποία διανέμονται κατ’ οίκον είναι κρέας χοιρινό και κοτόπουλο και είδη παντοπωλείου μακράς διαρκείας, όπως λάδι, μακαρόνια, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, τοματοπολτός, φακές, φασόλια, κ.ά. 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο καθώς και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για την ενίσχυση των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στο ίδιο κοινωνικό πλαίσιο εντάσσεται και η διάθεση οικονομικού βοηθήματος σε 136 δικαιούχους δημότες της πόλεως της Μεσσήνης από το Κληροδότημα του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Ν. Χιώτη.

«Οφείλουμε, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες αγάπης που έρχονται, να εκφράσουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη σε όσους μας χρειάζονται», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *