Χαρίτσης: Επίσκεψη στην Τριφυλία σε επαγγελματίες αλιείς που μετρούν ζημιές από την κακοκαιρία

Αυτοψία στα αλιευτικά καταφύγια Μαραθόπολης και Αγίας Κυριακής καθώς και στο λιμάνι Κυπαρισσίας πραγματοποίησε χθες ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ & βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Τον κ. Χαρίτση συνόδευαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Μακρής και τοπικά στελέχη. Στη Μαραθόπολη συνομίλησε με αλιείς και κατοίκους καθώς και τον πρόεδρο της Κοινότητας, Κώστα Παντελή και τον τέως πρόεδρο και τέως δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας, Κώστα Αγγελόπουλο.

Στην Αγία Κυριακή συνομίλησε με κατοίκους κι ενημερώθηκε από τους Παναγιώτη Μιχαλακόπουλο και Παντελή Μπαζάνο.

Στην Κυπαρισσία συνομίλησε κι ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, από τον τέως δήμαρχο Κυπαρισσίας, Γιώργο Σαμπαζιώτη, τον τέως πρόεδρο των επαγγελματιών αλιέων, Κώστα Ροϊλό αλλά και τον Ιωάννη Κωνσταντόπουλο.

Σε σημερινή δημοσίευση στη σελίδα του κ. Χαρίτση στο facebook, που παρατίθενται φωτογραφίες από Μαραθόπολη, Αγία Κυριακή και Κυπαρισσία, αναγράφεται: «Στον όμορφο Μάραθο Τριφυλίας χθες το απόγευμα.

Όταν επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες την περιοχή ο κ. Μητσοτάκης, οι αλιείς τον προειδοποίησαν ότι με τον τρόπο που κατασκευάζεται το αλιευτικό καταφύγιο θα έχουμε καταστροφές.

Τότε ο κ. Μητσοτάκης τους καθησύχασε ότι όλα βαίνουν καλώς. Μόλις προχθές η κακοκαιρία τους επιβεβαίωσε. Ένα πολύ σημαντικό έργο για την τοπική ανάπτυξη, που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019, προκαλεί σήμερα την αγανάκτηση των κατοίκων λόγω της διαχειριστικής ανεπάρκειας και της προχειρότητας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.

Αντίστοιχη εικόνα και στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Το έργο της αποκατάστασης ενός πολύ σημαντικού λιμανιού για ολόκληρη την Δυτική Πελοπόννησο χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα όμως η θωράκιση του λιμανιού βρίσκεται ακόμη στον αέρα. Οι επαγγελματίες αλιείς της Τριφυλίας μετρούν ζημιές, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, ενώ είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος και η νέα τουριστική περίοδος να βρει ανέτοιμες τις υποδομές των λιμανιών.

Επιβάλλεται η επαναξιολόγηση των μελετών και του τρόπου κατασκευής από τους αρμόδιους φορείς αλλά και η αποζημίωση των επαγγελματιών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται. Και βεβαίως, οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις που με κόπο διασφαλίσαμε την περίοδο 2015-2019 επιβάλλεται να αξιοποιούνται για την έγκαιρη και άρτια υλοποίηση έργων κρίσιμων για την τοπική κοινωνία. Έργα που δεν θα τα βλέπουμε να βουλιάζουν με το πρώτο κύμα…».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *