Χαρίτσης για τις ανατιμήσεις: Στις ΗΠΑ συνεδριάζουν, εδώ η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Χαρίτσης για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα των ανατιμήσεων μέσα από ανάρτησή του στο twitter.

Η ανάρτηση Χαρίτση

Ο βουλευτής Μεσσηνίας κατηγορεί, ειδικότερα, την κυβέρνηση για αδράνεια. 

«Συνεδριάζει σήμερα το νεοσυσταθέν Ανώτατο Συμβούλιο  για έλεγχο των τιμών ενώ το Υπ. Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνες σχετικά με εναρμονισμένες πρακτικές εταιρειών για την χειραγώγηση της αγοράς. Στις ΗΠΑ αυτά. Εδώ η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα ανέφερε πως «οι κυβερνήσεις οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα και όχι να παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “προσπαθεί να στήσει ένα  success story στην ΔΕΗ αυξάνοντας τις τιμές του ρεύματος”,  “σε βάρος των καταναλωτών και του συνόλου της οικονομίας».

Η αδράνεια της κυβέρνησης στην εκρηκτική αύξηση των τιμών απειλεί την ελληνική κοινωνία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας», προσθέτει, αναφέροντας: «Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων, επιδότηση του ενεργειακού κόστους,  αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ και κατάργηση των προκλητικών μπόνους στα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ».

«Η ακρίβεια και η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος. Άμεση λήψη μέτρων τώρα για να μην είναι αύριο πολύ αργά», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση: Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκρηκτική αύξηση των τιμών απειλεί την ελληνική κοινωνία. Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να «παρακολουθεί» την έκρηξη της ακρίβειας από το πάρτι των καρτέλ, όπως είπε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης. Αυτό κάνει τόσο καιρό και καταλήξαμε στη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δουλειά της είναι έστω και τώρα να πάρει δραστικά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών:

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ
  • Ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων για την προστασία των καταναλωτών και της οικονομίας
  • Πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους για ευάλωτους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ για άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
  • Κατάργηση των προκλητικών μπόνους στα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ

Η αλλεργία της κυβέρνησης στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία έχει στοιχίσει ήδη πολύ ακριβά. Η ακρίβεια και η λιτότητα όμως δεν είναι μονόδρομος.

Άμεση λήψη μέτρων τώρα για να μην είναι αύριο πολύ αργά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *