Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια: Αυτές είναι οι ιδανικές μέρες για να τα κλείσεις

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν οργανώνεις το επόμενο ταξίδι σου που απαιτεί αεροπλάνο, είναι το πώς θα βρεις καλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια. Και πράγματι αυτό μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος καθώς την μία ώρα τα βλέπεις σε χαμηλή τιμή και την επόμενη μέρα μπορεί αυτή η τιμή να έχει εκτοξευθεί. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να πετύχεις καλύτερη τιμή για τα εισιτήριά σου και σίγουρα ο χρόνος που θα κάνεις την κράτηση είναι σημαντικός γι’ αυτό.

Την αποκάλυψη για τις κατάλληλες μέρες ώστε να πετύχει κανείς καλύτερα, δηλαδή πιο οικονομικά εισιτήρια, έκαναν με μια έρευνα που πραγματοποίησε η Google Flights. Η συγκεκριμένη έρευνα η πραγματοποιήθηκε από την 1η Αυγούστου 2017 έως την 1η Αυγούστου 2022. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, οι μέρες της εβδομάδας που είναι ιδανικές για να αγοράσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Και ποια είναι η διαφορά από τις μέρες του Σαββατοκύριακου; Φαίνεται ότι η τιμή τις καθημερινές αυτές είναι κατά 17% φθηνότερη ενώ αν μιλάμε για εγχώριες πτήσεις, μπορεί να είναι ακόμη πιο φθηνά τα εισιτήρια. Και αυτό βέβαια έχει μια παράμετρο που πρέπει να τηρηθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον James Byers, ο οποίος είναι διευθυντής προϊόντων της Google Flights, για να ισχύει το παραπάνω σενάριο θα πρέπει τα εισιτήρια του ταξιδιού να έχουν κλειστεί αρκετές εβδομάδες πριν από το ταξίδι, ιδανικά πάνω από μήνα. Και κάτι τέτοιο είναι λογικό.  Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η μέρα της πτήσης, τόσο αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου. αυξάνεται και η τιμή τους.

Και αυτό ουσιαστικά είναι το δεύτερο μυστικό για μια οικονομική πτήση. Να κάνεις έγκαιρα κράτηση καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να πετύχεις ακόμη και μισή τιμή στα εισιτήριά σου!

Extra tip: Υπάρχει ακόμη ένα, μικρό αλλά σημαντικό κόλπο για να πετύχεις μειωμένη τιμή, όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού. Ακόμη κι αν βρίσκεις απευθείας πτήση, προτίμησε την ανταπόκριση. Οι πτήσεις με ανταπόκριση κοστίζουν φθηνότερα λόγω… της ταλαιπωρίας που υπόκεισαι για να φτάσεις στον προορισμό σου. Αν λοιπόν, δεν βιάζεσαι και δεν σε πειράζει να αλλάζεις αεροπλάνα τότε το κόστος μπορεί να μειωθεί τόσο ώστε να αξίζει την όποια ταλαιπωρία!