Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Άκρως εμπνευσμένη η παρουσίαση χορού για ΑΜΕΑ

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του φετινού Φεστιβάλ Χορού της πόλης μας, έγινε μια άκρως εμπνευσμένη και καθ’ όλα άρτια παρουσίαση των σεμιναρίων χορού για ΑΜΕΑ, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Μια ζωντανή διαδραστική εκδήλωση βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, στην οποία το κοινό έγινε μέρος της επικοινωνίας και της συναισθηματικής διασύνδεσης μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία, πραγματοποιήθηκε σήμερα επιτυχώς, από το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης-ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Σχολή Χορού της «Φάρις» και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Το όραμα του εγχειρήματος

«Κατά το ξεκίνημα του εγχειρήματος αυτού, όραμά μας, ήταν το πώς θα μπορούσε ο χορός να αγκαλιάσει τα άτομα με αναπηρία στην Καλαμάτα αλλά και να δημιουργηθεί στην πόλη ένα εξειδικευμένο και ποιοτικό χορευτικό περιβάλλον για ΑΜΕΑ, με πρότυπα εξωτερικού», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μεσσήνια χοροθεραπεύτρια και υπεύθυνη υλοποίησης του project, Σοφία Δρούμπαλη.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 67640406_2791509547543274_6914766092359434240_n.jpg

Τρία χρόνια εξέλιξης και ανάπτυξης “Dancing our way”

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια ανάπτυξης, εξέλιξης και διαμόρφωσης του project, έχει δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα με ισχυρή δυναμική, και ο χορός έβαλε σε πρώτο πλάνο τις σχέσεις μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία, λέει η ίδια μιλώντας για την εξέλιξη του προγράμματος. Το μεγαλύτερο επίτευγμά τους είναι ότι «κατορθώσαμε να ξεφύγουμε από την ταμπέλα της αναπηρίας αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία και την ιδιαιτερότητα στο πλαίσιο της ισότητας». Ενα ισχυρό βίωμα όπως περιγράφει η υπεύθυνη του project, που «όλοι οι συμμετέχοντες γευτήκαμε αυτά τα τρία χρόνια».

Η ίδια, άλλωστε, λέει πόσο περήφανη νιώθει γι’ αυτή τη δουλειά: «Είναι μια ποιοτική δουλειά, έχει γίνει με μεγάλη λεπτομέρεια και είμαι πολύ περήφανη γιατί για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο δύο τόσο μεγάλοι φορείς συνεργάζονται, και άτομα με αναπτυξιακές και νοητικές δυσκολίες μπαίνουν σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας».

Στο τέλος της παρουσίασης, το κοινό χειροκρότησε θερμά, τόσο τα παιδιά για την τεράστια δύναμη ψυχής που επέδειξαν μέσα από αυτή την προσπάθεια, όσο και τις καθηγήτριες για την εξαιρετική δουλειά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *