Υπεγράφη η σύμβαση υποστήριξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για τα επόμενα τρία χρόνια

Σειρά προγραμματικών συμβάσεων υπεγράφη στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε, για μία ακόμα φορά, η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εν λόγω υπουργείου στις δηλώσεις που έγιναν, τόσο από τον περιφερειάρχη, όσο και από την υπουργό.

Σήμερα στην Τρίπολη, ειδικότερα, ο περιφερειάρχης και η υπουργός υπέγραψαν προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης

α) με τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, ως εκπρόσωπο της Μητρόπολης Αργολίδας, με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μητροπολιτικού ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και του παρακείμενου Ενετικού κτηρίου και την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του εν λόγω μητροπολιτικού ναού,

β) με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα, με αντικείμενο την ανασκαφική έρευνα ρωμαϊκής έπαυλης στην Κατουνίστρα του Λουτρακίου, για το 2021,

γ) με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο με αντικείμενο την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για τα επόμενα τρία χρόνια. Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης ορίζεται η Αγγελική Μήτρου.

Ακόμα, η υπουργός και ο περιφερειάρχης υπέγραψαν συμβάσεις με αντικείμενο, α) την συντήρηση και αποκατάσταση του ναού Παναγίας Κρισσά (με την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης), β) την αποκατάσταση του προσκυνήματος και άλλες εργασίες στη μονή Ζωοδόχου Πηγής Ροΐτσας στην Μέλισσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης (με την Μητρόπολη Μάνης), καθώς και την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης που αφορά στη μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης.

1.890.000 € για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας για το «Διεθνές Κέντρο Χορού» Καλαμάτας. Η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβαση είναι 3 έτη (2021-2022-2023) με συνολικό ποσό 1.890.000,00 €.

Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η συνέχιση και η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού «Διεθνές Κέντρο Χορού» (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.) που έχει καταστήσει την Καλαμάτα κέντρο στον τομέα αυτό σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Επίσης, η προβολή, η ανάπτυξη και η προώθηση της χορευτικής τέχνης σε όλα της τα είδη, με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση, την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή, καθώς και την προώθηση και προβολή της ελληνικής τέχνης και των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 630.000,00 € ετησίως. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα καταβάλει συνολικά το ποσό του 1.200.000,00 € ή 400.000,00 € ανά έτος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικά το ποσό των 240.000,00 € ή 80.000,00 € ανά έτος και ο Δήμος Καλαμάτας το υπόλοιπο ποσό που ανά έτος αγγίζει τα 150.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τυπικού μέρους της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης, σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, στην Τρίπολη, με αφορμή την παρουσία της Υπουργού Λίνας Μενδώνη στην περιοχή, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς διασφαλίζεται και τυπικά η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του σημαντικού θεσμού, που αφορά στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *