Τροχοδρόμηση της πρώτης πτήσης της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας (vid)

Την πρώτη πτήση της Lufthansa στον Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” υποδέθηκαν σήμερα το απόγευμα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ένα από τα πιο δυνατά ονόματα των αεροπορικών εταιριών της Ευρώπης, η γερμανική Lufthansa, “τροχοδρόμησε” το απόγευμα του Σαββάτου πρώτη φορά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Καλαμάτας, φέρνοντας από το Μόναχο 116 επισκέπτες. Υποδέχτηκαν το γερμανικό αεροπλάνο και τους επιβάτες του η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού (και Πολιτισμού) Άννα Καλογεροπούλου και η συνεργάτιδά της Κατερίνα Γιατράκου, ενώ πυροσβεστικά οχήματα εκτόξευσαν νερό σχηματίζοντας αψίδα κατά την είσοδό του στο χώρο στάθμευσης. Το πρωί ήρθαν με την Scandinavian Airlines άλλοι 179 επισκέπτες, από το Όσλο της Νορβηγίας. Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Τσιώρος, δήλωσε στην Kalamata Journal ότι τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ξεπέρασε κατά πολύ το αντίστοιχο διάστημα της χρονιάς ορόσημο για το αεροδρόμιο, που ήταν το 2019…

Το αεροπλάνο της πτήσης από Μόναχο πέρασε κάτω από την καθιερωμένη σε ανάλογες περιπτώσεις αψίδα νερού που σχημάτισαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

“Εγκαινιάζουμε τη νέα πτήση με τη Lufthansa από το Μόναχο, μια μεγάλη πόλη της Ευρώπης και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, Άννα Καλογεροπούλου, προσθέτοντας ότι με τις μεγάλες εταιρίες που έρχονται στο αεροδρόμιο και με την προώθηση της ιδιωτικοποίησής του ανοίγουν οι προοπτικές για υπερατλαντικά ταξίδια επισκεπτών στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

“Ο τουρισμός είναι αερομεταφορές” είπε ακόμη η αντιπεριφερειάρχης και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαθέτοντας ένα μεγάλο μέρος των πόρων του τουριστικού της προγράμματος για την προβολή του προορισμού στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιριών και σε άλλες διαφημιστικές δράσεις, επιδιώκει την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Όπως πρόσθεσε, οι έρευνες δείχνουν ότι η νέα τάση είναι οι επισκέπτες να επιλέγουν τον προορισμό τους με κριτήριο την απευθείας αεροπορική σύνδεση με τον τόπο όπου κατοικούν. Γι’ αυτό, συνέχισε, η προσπάθεια είναι ο προορισμός αεροδρόμιο Καλαμάτας να βρίσκεται σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης. 

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στη νέα τουριστική περίοδο η αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογεροπούλου ήταν αισιόδοξη, σημειώνοντας ότι “και πέρσι ο προορισμός μας είχε καλύτερη ανάκαμψη σε σχέση με όλη την επικράτεια. Είμαστε αισιόδοξοι και φέτος θα πάμε καλά”. Πρόσθεσε πάντως ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία “επηρεάζει την ψυχολογία των Ευρωπαίων, όπως επίσης επηρεάζει το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει διάθεση να ταξιδέψει”. 

Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Τσιώρος, από την πλευρά του σημείωσε ότι “το πρωί υποδεχτήκαμε, μετά από μια διακοπή πέντε χρόνων περίπου, την πρώτη πτήση της Scandinavian Airlines από το Όσλο της Νορβηγίας με 179 επιβάτες και το απόγευμα την πρώτη πτήση μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης, της Lufthansa με 116 επιβάτες. Σιγά σιγά μπαίνουμε στο πλήρες πρόγραμμα της περιόδου. Τα έως σήμερα στοιχεία είναι εξαιρετικά, τους πρώτους δύο μήνες έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τη χρονιά ορόσημο του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που ήταν το 2019.

Και επίσης έχουμε εντυπωσιακή αύξηση και στη σίτιση και στην αεροπορική κίνηση των ιδιωτικών αεροσκαφών VIP. Μέχρι τα μέσα του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και θα είμαστε στην πλήρη ανάπτυξή του για την ανάδειξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προορισμού ιδιαίτερα ανταγωνιστικού. Ευελπιστούμε για το καλύτερο!”. 

Τους επιβάτες υποδέχθηκαν στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έναρξης των δρομολογίων του γνωστού γερμανικού αερομεταφορέα προς τον διεθνή κρατικό αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το αεροσκάφος -κατά την είσοδό του στον χώρο στάθμευσης αεροσκαφών-  πέρασαν κάτω από την καθιερωμένη σε ανάλογες περιπτώσεις αψίδα νερού που θα σχημάτισαν δύο πυροσβεστικά οχήματα της 120 ΠΕΑ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως την Τρίτη 31 Μαΐου, στις 9.40 το πρωί, θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας η πρώτη πτήση προς την μεσσηνιακή πρωτεύουσα της εταιρείας Volotea, από την Βενετία. Αύριο Κυριακή 22 του μήνα, είναι προγραμματισμένη για τις 3.20 το μεσημέρι η πρώτη πτήση της Aegean από τις Βρυξέλλες.