Τριήμερο με χιόνια, βροχές, καταιγίδες – Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας

Άστατο το σκηνικό του καιρού το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Από το Σάββατο (05-03-2022) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική και βόρεια χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και για τον λόγο αυτό η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και τα περισσότερα θα εμφανιστούν στη δυτική τη κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα θα κυλήσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας το επόμενο τριήμερο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Την Καθαρά Δευτέρα θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων και το πέταγμα των χαρταετών θα γίνει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Σήμερα Παρασκευή όσοι αποφασίσουν να μετακινηθούν οδικώς δεν θα αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα με τον καιρό , αν και θα έχουμε τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά .Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή των Απόκριων σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Την Κυριακή των Απόκρεω σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα πάντως σταδιακά και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά όπως απεικονίζονται στον χάρτη που ακολουθεί

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά το πρωί θα είναι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες, με ένταση 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε σχετική βελτίωση με λιγότερα φαινόμενα. Στα ανατολικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικές νεφώσεις και λίγες βροχές, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ηπειρωτική Ελλάδα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Γενικώς μπορούμε να πούμε ότι θα είναι ευνοϊκοί οι άνεμοι για το πέταγμα των χαρταετών . Πάντως αν και δεν προβλέπονται καταιγίδες και θα έχουμε μόνο ψιλόβροχο, χρειάζεται προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών για ευνόητους λόγους .

Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Δείτε την συνολική εικόνα του καιρού για το εορταστικό τριήμερο:

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Πηγή ΕΜΥ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *