Τρίτη δόση εμβολίου: Τι ισχύει – Πώς κλείνονται τα ραντεβού

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου  στο emvolio.gov.gr και αφορά όλα τα άτομα άνω των 18 ετών.

Η βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της τρίτης (αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό) είναι να έχουν περάσει:

  • 6 μήνες από τη δεύτερη δόση με AstraZenecaModernaPfizer
  • 2 μήνες από τον εμβολιασμό με το (μονοδοσικό) της Johnson & Johnson

Για την ώρα, η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer, AstraZeneca και Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer.

Οδηγίες για την ομάδα Johnson & Johnson

Όσοι, πάντως, έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση -τονίζεται, δυο μήνες μετά την πρώτη δόση, με το εμβόλιο της Pfizer ή της Johnson & Johnson.

Πώς κλείνεται το ραντεβού:

Για τον προγραμματισμό ραντεβού αναμνηστικής δόσης οι πολίτες λαμβάνουν SMS από το emvolio.gov.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, αρκετοί από όσους έχουν κάνει Johnson & Johnson δεν έλαβαν σήμερα SMS, όμως έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ραντεβού μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Τα βήματα:

  • Όπως και στην πρώτη δόση του εμβολίου, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή «Δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ σας και κλείστε το ραντεβού σας. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΜΚΑ».
  • Στη συνέχεια βάσει τον ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ή επίθετο και η πλατφόρμα τον βάζει στο σύστημα για την επιλογή ραντεβού.
  • Ο χρήστης βάζει τον Ταχυδρομικό Κώδικα και η πλατφόρμα εμφανίζει τα εμβολιαστικά κέντρα.
  • Μετά την επιλογή του εμβολιαστικού κέντρου επιλέγεται η ημερομηνία και η ώρα.
  • Ακολουθεί η επιβεβαίωση του ραντεβού εμβολιασμού. Αμέσως μετά ο πολίτης λαμβάνει και SMS επιβεβαίωσης στο κινητό του.

Οδηγίες για την ομάδα Pfizer

Όσοι, έκαναν το εμβόλιο της Pfizer και έχει παρέλθει το 6μηνο από την 2η δόση, θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική/τρίτη δόση με το εμβόλιο της Pfizer.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *