Το καλοκαίρι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ανάδοχο του αεροδρομίου Καλαμάτας

Ακόμα και εντός του 2023 υπάρχει ενδεχόμενο να αναδειχθεί ο  ανάδοχος για την παραχώρηση του «Αερολιμένα Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» καθώς η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει το καλοκαίρι ενώ η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται στα τέλη του φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ypodomes.com “ Εντός του 2023 θα δοθούν οι προσφορές για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Αυτό δήλωσε εχθές σε εκδήλωση του Υπερταμείου ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γρηγόρης Δημητριάδης. Όπως είπε στην παρούσα φάση είναι σε διαδικασία ελέγχου οι φάκελοι των σχημάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πως μέχρι τις αρχές καλοκαιριού ο διαγωνισμός θα περάσει στην Β΄ φάση.

Στη συνέχεια αφού κλείσει ο διάλογος, θα οριστεί ημερομηνία στην οποία θα γίνει και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τα σχήματα τα οποία θα έχουν καταφέρει να περάσουν. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει προς το τέλος Φθινοπώρου.

Να θυμίσουμε πως ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαματάς ξεκίνησε από την ΕΕΣΥΠ στις 15 Δεκεμβρίου 2022, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην οποία συμμετείχαν 4ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα αναλάβουν το δικαίωμα διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης.

Το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν τα εξής επενδυτικά σχήματα :

  1. ΓΕΚΤΕΡΝΑΑ.Ε.- GMR Airports Limited
  2. ΜΥΤΙΛHΝΑΙΟΣΑ.Ε.-CORPORATION AMERICA AIRPORTS S.A
  3. Egis Airport Operation-AKTOR CONCESSIONS SINGLE MEMBER S.A.- Aéroports de la Cote d’Azur
  4. FRAPORT AG- DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E.- ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε.

Ο διαγωνισμός για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί το πρώτο πολύ μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων. Οι προσφορές για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας θα υποδείξουν ουσιαστικά ποιος θα κυριαρχήσει στον χώρο των αερομεταφορών της χώρας καθώς η Fraport έχει δώσει και πάλι το παρών”

Πηγή: ypodomes.com