Το Βερολίνο στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα: Δεν γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας

Μήνυμα που συνιστά διόρθωση της πολιτικής των ίσων αποστάσεων, που αρχικά τηρούσε το Βερολίνο στην παρούσα ελληνοτουρκική κρίση, έστειλε το Βερολίνο την Τετάρτη στην Αγκυρα.

Με την τουρκική προκλητικότητα να έχει ξεπεράσει τα όρια τις τελευταίες εβδομάδες και τις επιθετικές δηλώσεις και κινήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, ο εκπρόσωπος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του Open στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, για το σχόλιο της κυβέρνησης της Γερμανίας για την κρίση και για το πώς απάντησε ο Καγκελάριος Σολτς, στα όσα του μετέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την προκλητική τουρκική πολιτική.

Και ο εκπρόσωπος απάντησε χωρίς περιστροφές: “Δεν γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας”.

Εκπρόσωπος Σολτς: Να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες

Και ο εκπρόσωπος συνέχισε:

Οι Όλαφ Σολτς και Κυριάκος Μητσοτάκης “συμφώνησαν ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Όλα αυτά είναι λάθος και πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ” από την Τουρκία, είπε ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου.

Στη συνέχεια, επανέλαβε την πεποίθηση του Βερολίνου πως “τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου”. Ωστόσο, σημείωσε πως “δεν γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας”.