Τοποθέτηση σχολικού κάδου κομποστοποίησης στο Δημαρχείο – Έρχονται 1.000 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης

Σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση ενός σχολικού κάδου κομποστοποίησης στον προαύλιο χώρου του Δημαρχείου. Ο κάδος αυτός κατασκευάζεται στην Καλαμάτα από την εταιρεία Κ.Α. ΒΕΚΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. σε συνεργασία με την εταιρεία BACOPLAST. 

Ο κάδος τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο για εκπαιδευτικούς, κυρίως, σκοπούς σε αυτή τη φάση καθώς θα μπορούν μαθητές που επισκέπτονται το Δημαρχείο να ενημερώνονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας για τη χρήση του κάδου, τη διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης, ενώ έχει υποβληθεί σχετική πρόταση και αναμένεται η θετική αξιολόγησή της για την προμήθεια 80 σχολικών κομποστοποιητών που θα τοποθετηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου. 

Η εταιρεία Κ.Α. ΒΕΚΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. είναι ανάδοχος της σύμβασης προμήθειας 1.000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη), και αναμένεται να παραδοθούν στο Δήμο σε δύο μήνες περίπου προκειμένου να επεκταθεί το δίκτυο οικιακής κομποστοποίησης. 

Οι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης που θα προμηθευτεί ο Δήμος κατασκευάζονται επίσης στην Καλαμάτα.