Τέσσερις υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Τέσσερις υποτροφίες σε μεσσήνιους νεοεισαχθέντες φοιτητές των Σχολών-Τμημάτων Υγείας διαφόρων Πανεπιστημίων της πατρίδας μας, απένειμε χθες, το εκκλησιαστικό ίδρυμα “Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας”, “εις μνήμην Βασιλείου Αποστολάκη”.

Κατά την επίδοση παρέστη και η σύζυγος του αειμνήστου Βασιλείου Αποστολάκη Παναγιώτα Τσόπελα-Αποστολάκη, η οποία ευγενικά προσέφερε το χρηματικό ποσό για αυτές τις υποτροφίες.

Οι υπότροφοι θα λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Από το 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 98 υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την υποτροφία 22 φοιτητές και φοιτήτριες Επίσης, επιπλέον των υποτροφιών σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 165 φοιτητές της Μεσσηνίας, καθώς και σε όσους φοιτητές προσέφεραν εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την φετινή οικονομική ενίσχυση, προς: α) την κ. Παναγιώτα Τσόπελα-Αποστολάκη για τη σημαντική οικονομική προσφορά της εις μνήμη του συζύγου της Βασιλείου Αποστολάκη.

β) το ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και το ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την μεγάλη οικονομική προσφορά τους.

γ) τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του μητροπολιτικού ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος “Παναγία η Ελεήστρια” Κορώνης.

ε) το Δ.Σ. του προσκυνήματος “Παναγία Σγράπα” Πυλίας.

στ) τον εφημέριο και τα μέλη της επιτροπής του ιερού προσκυνηματικού ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας.

ζ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της μητρόπολης Μεσσηνίας.