Σύσκεψη Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας για τον δρόμο της Βέργας

Η παράκαμψη της Βέργας (Σέλιτσας) και η οδική της σύνδεση με την Άνω Βέργα αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης στην οποία μετείχε σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω διάσκεψη μετείχαν επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τεχνικά στελέχη της Περιφέρειας και του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως επίσης και εκπρόσωπος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, θα μπορέσει να εξεύρει πιστώσεις για την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, πιθανότατα εκτός ΕΣΠΑ, μέσω νέας προγραμματικής σύμβασης.

Οπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, χρειάζεται νέα μελέτη η οποία θα αντιμετωπίζει συνολικά το έργο, δεδομένου ότι η υφιστάμενη μελέτη παρουσιάζει προβλήματα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει το έργο επί τη βάσει της.

Για το ίδιο θέμα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση, το βράδυ χθες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτας, με εκπροσώπους της Τ.Κ. Βέργας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *