Σύσκεψη για το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η διεξαγωγή του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική κρίση, απασχόλησαν μία ακόμα συνάντηση του Δημάρχου, με τον Πρόεδρο και στελέχη της Κ.Ε. Φάρις, παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ, Λ. Καπετανέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Φεστιβάλ. Ο προϋπολογισμός που έχει ψηφιστεί προβλέπει ότι το κόστος της διοργάνωσης θα ανέλθει στα 600.000 ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει τον περιορισμό του κόστους, όχι όμως σε μεγάλο ποσοστό. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι εάν σε περίοδο σοβαρής ανασφάλειας και νέας κρίσης τεκμηριώνεται επαρκώς η σκοπιμότητα αυτής της μεγάλης δαπάνης. 

Σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση των 400.000 € ενισχύεται με ποσό της τάξεως των 50.000 € από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ωστόσο ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής και θα είναι μικρότερος σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, οι συζητήσεις συνεχίζονται και ως πιθανή περίοδος εξετάζεται η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αμέσως μετά το Φεστιβάλ Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι η διεξαγωγή ενός Φεστιβάλ υψηλού επιπέδου όπως αρμόζει στην ιστορία του θεσμού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *