Σύνταγμα: Επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ένταση και επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όπως μετέδωσε το OPEN, περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Την ώρα που στο Σύνταγμα βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία, στα Προπύλαια υπήρξε ένταση ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και σε αντιεμβολιαστές. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε και τραυματισμός.

3222037.jpg

Από την ΕΛ.ΑΣ έγινε ισχυρότατη χρήση χημικών ενώ χρησιμοποιήθηκαν η ΑΥΡΑ και ο ΑΙΑΝΤΑΣ.

Τουλάχιστον σε πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των εμβολιασμών το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.

3222036.jpg

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου.

Όταν τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και ρίψη νερού με τις «Αύρες» της ΕΛ.ΑΣ.

3222035.jpg

Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα και στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών 

5345392.jpg
Copyright: Eurokinissi
5345376.jpg
Copyright: Eurokinissi
5345344.jpg
Copyright: Eurokinissi
5345359.jpg

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *