Συνελήφθη 58χρονος στο Ασπρόχωμα με πάνω από 4 κιλά χασίς και οπλοστάσιο μαχαιριών

Στη σύλληψη ενός 58χρονου Δανού υπηκόου προχώρησαν χθες το απόγευμα στο Ασπρόχωμα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στο πλαίσιο επιχείρησης για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από τέσσερα κιλά χασίς.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 23 στρατιωτικού τύπου μαχαίρια, σουγιάδες, καθώς και ένα νουντσάκου, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος φέρεται να διακινούσε ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς στην περιοχή της Καλαμάτας, ενώ η τιμή πώλησης κυμαινόταν από 5 έως 8 ευρώ ανά γραμμάριο. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δραστηριότητάς του και τυχόν εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες (28.5.2026) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, 58χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά και όπλα.  

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο 58χρονος, τουλάχιστον από τριμήνου μέχρι και τη σύλληψή του, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης), στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.