Συνδρομή της Περιφέρειας για τη φιλοξενία 182 μεταναστών στο Λιμάνι της Καλαμάτας

Σκάφος με 182 μετανάστες έφτασε ρυμουλκούμενο και συνοδευόμενο από το Λιμενικό, στο Λιμάνι της Καλαμάτας, σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα.
Πρόκειται για άτομα στην πλειονότητά τους, από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, οι οποίοι καταγράφονται και ελέγχονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κορονοϊό.
Οι μετανάστες θα παραμείνουν στις αποθήκες του Λιμένα Καλαμάτας μέχρι να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, παρείχε για τη φιλοξενία των μεταναστών, ατομικά στρώματα και θήκες στρωμάτων, κουβέρτες, μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, καθώς και βραδινό και πρωινό γεύμα. Στο λιμάνι της Καλαμάτας για το συντονισμό της φιλοξενίας από πλευράς Περιφέρειας, βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος, καθώς και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Αναχώρησαν για την Κέντρο Μεταναστών Ανδραβίδας / Κυλλήνης τα 182 άτομα

Δεκατρία άτομα, από τα συνολικά 182 που έφθασαν χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας με σκάφος ρυμουλκούμενο από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης και της παροχής πρώτων βοηθειών και αφού πέρασαν τη νύχτα στις αποθήκες του λιμανιού, σήμερα αναχώρησαν με λεωφορεία για το Κέντρο Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Τη μέριμνα για την παροχή των απαραίτητων υλικών και ειδών για την σύντομη παραμονή τους στο λιμάνι της Καλαμάτας ανέλαβαν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ υπήρχε συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *