Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Αθανασόπουλου με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη

Το ζήτημα της μόνιμα αυξημένης αστυνόμευσης στον Δήμο Μεσσήνης και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, έθεσε σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπουργείο.  

Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις ανάγκες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα και να μειωθεί περαιτέρω. Έγινε εκτενής αναφορά στο έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία διετία κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, κάνοντας παράλληλα και μια αναφορά στο είδος των παραβάσεων που δημιουργούν ανασφάλεια και αγανάκτηση στους πολίτες. Μετέφερε το αίτημα των δημοτών για αυστηρή εφαρμογή των νόμων, ώστε να πάψουν να απειλούνται η ζωή και οι περιουσίες τους.

Η λήψη μόνιμων αστυνομικών μέτρων με την παραμονή του Ειδικού Αστυνομικού Κλιμακίου (ΟΠΚΕ 30 ατόμων), ώστε να αστυνομεύεται ο Δήμος σε όλη του την έκταση καθώς και η επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στην πόλη της Μεσσήνης αποκτά πλέον πάγιο αίτημα το οποίο πρέπει να εξεταστεί και να αποφασιστεί από το υπουργείο με αξιοκρατικά κριτήρια. Επιπλέον συζητήθηκε η ολοκλήρωση της εκπόνησης της συμπληρωματικής μελέτης για τα σημεία που θα υποστηριχθούν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό (κάμερες), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά παραβατικότητας έτσι ώστε η Μεσσήνη και ο Δήμος γενικότερα να γίνουν πιο ασφαλής για τους πολίτες αλλά και τους φιλοξενούμενους που επισκέπτονται την περιοχή.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ύστερα από τη σχετική ενημέρωση, σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα της ενισχυμένης αστυνόμευσης στον Δήμο, επιβάλλει την παραμονή στην περιοχή των δυνάμεων της αστυνομίας που επιχειρούν μέχρι σήμερα. Δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής μελέτης που θα αναδείξει τα απαιτούμενα σημεία που χρήζουν υποστήριξης με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η επέκταση του Ε.ΣΥ.Κ. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι το Υπουργείο λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την προστασία κάθε πολίτη και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όλους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *