Συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε ημερίδα με θέμα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Ημερίδα με θέμα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των πόλεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, στο Δήμο Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Δήμων της χώρας και εταιρείες Πληροφορικής.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησε ο Μιχάλης Μπλέτσας, ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής του Media Lab, εργαστηρίου του MIT, με έδρα τη Βοστώνη των ΗΠΑ ο οποίος ανέλυσε τον ορισμό μιας έξυπνης και ευφυούς πόλης και δημιούργησε το έναυσμα για προβληματισμό στους συμμετέχοντες.

Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετείχε με τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Θανάση  Βασιλόπουλου, Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τουρισμού, Κλιματικής Αλλαγής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Νίκο Μπασακίδη, στο πάνελ με θέμα: “Mission Green Deal”, μαζί με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΝ Ευθύμιο Μπακογιάννη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, οι οποίοι ανέπτυξαν τα προβλήματα και τις προοπτικές επίτευξης του στόχου της Κλιματικής Ουδετερότητας.

Εκπρόσωποι Δήμων απ’ όλη την Επικράτεια παρουσίασαν δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού που υλοποιούν, ενώ επαγγελματίες της αγοράς των Νέων Τεχνολογιών, παρουσίασαν τις δικές τους τεχνολογικές προτάσεις σε πεδία που καλύπτονται από δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.