Συγκλονιστικός ο Εμμανουήλ Καραλής, πέταξε στα 5.90μ. και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντό – Τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ του Ντουπλάντις με 6.25μ. (vid)

Μεγάλες στιγμές έζησε σήμερα ο ελληνικός στίβος χάρη στον μοναδικό Εμμανουήλ Καραλή και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με άλμα στα 5,90 μέτρα.

Ο πιο φορμαρισμένος επικοντιστής στον πλανήτη, μετά τον Μόντο Ντουπλάντις, κατάφερε να πετύχει στη σημαντικότερη ημέρα της αθλητικής του ζωής το καλύτερο δυνατό και με άλμα στα 5,90 μ. να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα στον τελικό του επί κοντώ, με τον πρωταθλητή μας να απογειώνεται πάνω από τα 5.90μ και να κατακτάει το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής πέταξε -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στο Σταντ ντε Φρανς και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Μανόλο έδειξε τεράστια βελτίωση σε σχέση με το Τόκιο, όπου είχε καταλάβει την 4η θέση.

Ο 25χρονος αθλητής του Ολυμπιακού μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με έγκυρα στα 5,50 μ. και 5,70 μ., ήταν πολύ εντυπωσιακός στα 5,80 μ. όπου έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα, αλλά και στα 5,85 μ. και 5,90 μέτρα. Το πρώτο άκυρο για τον Καραλή ήρθε στα 5,95 μ. ύψος που σε εκείνο το σημείο πέρασαν με την πρώτη οι Ντουπλάντις και Κέντρικς. Ο Καραλής επέλεξε να αφήσει τα 5.95μ. και να ανέβει έπειτα στα 6,00 μ., την ίδια ώρα που οι Ομπιένα, Σασμά και Μάρσαλ έχασαν τα 5,95 μέτρα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι δύο προσπάθειές του εκεί δεν ήταν επιτυχημένες, όμως τα 5.90μ ήταν αρκετά για να τον φέρουν στο βάθρο. Να σημειώσουμε πως αν περνούσε τα 5.95μ θα έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ, αφού αυτό είναι 5.93μ.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο επί κοντώ των Ανδρών μετά το ασημένιο του Γιώργου Ρουμπάνη στους Ολυμπιακούς του 1956. Ο Καραλής έκανε σπουδαίο αγώνα και από την αρχή έδειξε πως είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει την πορεία του φοβερού Ντουπλάντις.

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Έλληνα πρωταθλητή

Ο Εμμανουήλ Καραλής φόρεσε στο λαιμό του το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων το βράδυ της Δευτέρας (5/8).

Μία ημέρα μετά τον θρίαμβο του στον τελικό του επί κοντώ, ο Εμμανουήλ Καραλής φόρεσε το πιο λαμπερό του χαμόγελο, για να ανέβει στο βάθρο και να παραλάβει το χάλκινο μετάλλιο.

Το αδιανόητο άλμα του εξωγήινου Σουηδού

Το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ στους άνδρες ολοκληρώθηκε με τον Μόντο Ντουπλάντις να κατακτά την κορυφή, τον Κέντρικς την δεύτερη θέση και τον Εμμανούηλ Καραλή να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο συγκλονιστικός τελικός διεξήχθη με τον Ντουπλάντις να πραγματοποιεί παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς πήδηξε πάνω από τα 6.25.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της World Athletics, κατά την προσπάθειά του για το συγκεκριμένο άλμα πήδηξε 0.72 εκατοστά πάνω από τα 6.25 που ήταν τοποθετημένη η μπάρα, ενώ έπιασε ταχύτητα 38,2χλμ/ώρα με το κοντάρι στα χέρια.

Ο Σουηδός επικοντιστής χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο είχε ήδη στην κατοχή του.