Στην Καλαμάτα το 30ο Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής – Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην «Τέντα» θα χτυπά από τη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου η καρδιά της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει για 30η χρονιά το Διεθνές Κύπελλο «Kalamata Cup» και για 9η συνεχόμενη φορά το «Elegant Cup».

Τους αγώνες που έχουν την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διοργανώνει ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Κλειστό της «Τέντας», ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι η πόλη είναι έτοιμη για να υποδεχθεί για μια ακόμα χρονιά μία σημαντική διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την περιοχή και ταυτόχρονα διαφημίζει την Καλαμάτα.

Τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας για τη διοργάνωση. Μίλησαν, επίσης, εκ μέρους της Π.Ε. Μεσσηνίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς και η πρόεδρος του ΦΟΚ Βούλα Κουβάτσου, η οποία παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα του Διεθνούς Κυπέλλου «Kalamata Cup» και του «Elegant Cup». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Σημειώνεται ότι στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερες από 550 αθλήτριες και 25 ομάδες Ensemble, από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γεωργία, Ισπανία, Πολωνία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Αυστραλία).

Το πρόγραμμα