Σε καλό δρόμο η κατασκευή του Παλέ ντε Σπορ μετά την συνάντηση Βασιλόπουλου – Βρούτση

Ανοίγει ο δρόμος για το μεγάλο Παλέ Ντε σπορ στην Καλαμάτα, ένα οραματικό, εμβληματικό έργο για όλη την Πελοπόννησο που μπορεί να αποκτήσει ένα κλειστό ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Για το λόγο αυτό και με την προμελέτη ανά χείρας ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος βρέθηκε σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου του δήμου αναφέρεται:

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σήμερα στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Καλαμάτας και η πρόθεση του Δημάρχου να αξιοποιηθεί η έκταση 52 περίπου στρεμμάτων, στη θέση Παλιάμπελα, που είναι χαρακτηρισμένη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, ικανού να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από τον Δήμαρχο, επίσης, παραδόθηκε στον Αναπληρωτής Υπουργό Αθλητισμού προμελέτη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή ενός μεγάλου σύγχρονου Παλέ ντε Σπορ καθώς κι άλλων αθλητικών και συνοδών εγκαταστάσεων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει το αίτημα, καθώς πρόκειται για μία πρόταση εμβληματικού αθλητικού έργου με εθνικά χαρακτηριστικά και περιφερειακή αναφορά. 

Ο κ. Βασιλόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Βρούτση, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς ο Υπουργός είχε ευήκοα ώτα και έδειξε διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας. Σημειώνεται ότι για το εν λόγω έργο (Παλέ ντε Σπορ) προσωπικό ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.