Σε αναμονή για ΜΕΘ 122 ασθενείς: Παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους

Εκατόν είκοσι δύο ασθενείς ήταν στη λίστα του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης (20/01/2022) σε αναμονή για κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνο Παπανικολάου. Πρόκειται για βαρέως πάσχοντες, διασωληνωμένους, μηχανικά αεριζόμενους σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες, όπως αναφέρει ο ίδιος στα social media.

Tο βράδυ της Τετάρτης (19/01/2022) 98 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες 24 ασθενείς προστέθηκαν στην αναμονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 56χρονος είναι στην αναμονή από τις 20 Δεκεμβρίου και άλλος ένας παραμένει από τις 22 Δεκεμβρίου.

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται και για τη συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές και τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, καθώς διακομίζονται μόνο ελαφρά περιστατικά, ενώ καταγγέλλουν και «επιστροφές ασθενών». Προχτές το βράδυ διακομίστηκαν από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε ιδιωτική κλινική δύο ασθενείς, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια εισαγωγής. Κατά τη νοσηλεία τους στην ιδιωτική κλινική επιδεινώθηκε η κατάστασή τους, διασωληνώθηκαν και τελικά επιστράφηκαν στο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται πλέον σε κοινούς θαλάμους. «Έχουμε δέκα διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους. Ο ένας μετρά 9 μέρες. Και οι ιδιώτες μας επιστρέφουν διασωληνωμένους», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *