Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και θλίψης ο Γιώργος Τσώνης απέχει και απαξιώνει την έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου

Δεν θα πάει ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης και σήμερα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τσώνης, αύριο στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν τον θανάσιμο πυροβολισμό τσιγγάνου στην Πιπερίτσα. Ο Γιώργος Τσώνης υποστηρίζει ότι με αυτή τη διαδικασία ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, αποσκοπεί να μεταφέρει σε άλλους τις ευθύνες του για το σχεδιασμό επιστροφής στην ομαλότητα. Καλεί και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσώνης…

Η γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής:

“Όταν η Μεσσήνη και τα χωριά της κυριεύονται έντονα από θλίψη, οδύνη, φόβο, εκνευρισμό, προβληματισμό, ο Δήμαρχος και για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος προβαίνει σε μια απαξιωτική και προσβλητική δημόσια δήλωση και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση. 

Πέρασε ένας χρόνος, πέσαμε στα βράχια με κύριο υπεύθυνο το Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο όπου και τώρα αντί να αναλάβει τις ευθύνες του προσπαθεί να τις μεταφέρει σε άλλους. 

Προσωπικά καλώ και τους άλλους συναδέλφους του Δημοτικού συμβουλίου, να μην ανεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά γιατί τα αποτελέσματα θα είναι πιο τραγικά.

Προτείνω να ανακαλέσει τη δήλωση του, να ακυρώσει την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση και να προβούμε όλοι μαζί, με πολίτες και φορείς σε ένα σχεδιασμό με έγγραφες προτάσεις για την επιστροφή στην ομαλότητα.

Ως  ένδειξη διαμαρτυρίας και θλίψης δε θα συμμετέχω στη συνεδρίαση και καλώ όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΩΝΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ”. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *