Πώς οι διαρκείς μετατάξεις και αποσπάσεις προκαλούν «αιμορραγία» υπαλλήλων και διαρκή προβλήματα στους Δήμους

Μετακινήσεις χωρίς τέλος, απώλεια τεχνογνωσίας από συγκεκριμένες θέσεις και φορείς, αλλά και κενά που καλύπτονται μόνο για λίγο για να ξαναβγούν στην επιφάνεια αμέσως μόλις ο ενδιαφερόμενος μπορέσει να συμμετάσχει στο επόμενο πρόγραμμα, έχει φέρει η κινητικότητα σε δήμους, αλλά και άλλους φορείς, όπως οι συγκοινωνιακές εταιρίες που βλέπουν κάθε τόσο την «αιμορραγία» υπαλλήλων που έχουν εκπαιδεύσει για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών πασχίζοντας να καλύψουν τα κενά που αφήνουν πίσω τους.

Το ζήτημα των μετατάξεων και των αποσπάσεων έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε ορισμένους δήμους της χώρας, όπως αυτοί του Ζωγράφου στην Αθήνα ή της Λάρισας, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου: «Με τον νέο κύκλο κινητικότητας τα πράγματα για τους δήμους γίνονται ακόμη χειρότερα. Δεν ξέρω τι λένε τα νούμερα και αν τελικά το ισοζύγιο και τα νούμερα ευνοούν τη μετακίνηση προς τους δήμους, εγώ πάντως μεταφέρω την οργίλη αντίδραση των συναδέλφων μου από Δήμους όπως οι Δήμοι Ζωγράφου και Λάρισας, όπου μιλάμε για μαζικές αποχωρήσεις», επεσήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Αρκετοί δήμαρχοι συμφωνούν ότι είναι γνωστό πως η δουλειά των δημοτικών υπαλλήλων, είναι απαιτητική, με πολλή καθημερινότητα, συμπληρώνοντας πως πολλοί υπάλληλοι προτιμούν τελικά τη μετακίνησή τους σε πιο «ήρεμες» δουλειές στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κινητικότητα έχει αμιγώς εθελούσιο χαρακτήρα για τους εργαζομένους. Θεωρείται δικαίωμα και στη λογική αυτή δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους να υποβάλουν αιτήσεις με ελάχιστες προϋποθέσεις, όπως η συμπλήρωση διετίας από το διορισμό τους ή προηγούμενη μετάταξη.

Για τη μετακίνηση του υπαλλήλου μάλιστα δεν απαιτείται η σύμπραξη του φορέα προέλευσης, ενώ στους λιγοστούς περιορισμούς που τίθενται είναι ο φορέας προέλευσης να έχει καλυμμένο το 65% των οργανικών θέσεων προκειμένου να προχωρήσουν μετατάξεις ή αποσπάσεις κι αυτό για να μην αποψιλωθούν εντελώς διευθύνσεις και τμήματα σε φορείς, οι οποίοι δε θεωρούνται ελκυστικοί είτε λόγω της φύσης της δουλειάς ή της περιοχής στην οποία εδρεύουν.

Ωστόσο και αυτό το ποσοστό δε φαίνεται τελικά να εξασφαλίζει την επαρκή λειτουργία των φορέων: «Το ποσοστό του 65% κάτω από το οποίο δεν ισχύει η κινητικότητα, δεν λέει απολύτως τίποτα. Δηλαδή στην καθαριότητα αν μας φύγει το 35% του προσωπικού και μείνουμε με το 65%, εμείς θα παρέχουμε το 65% της καθαριότητας; Στα ΚΕΠ θα δουλεύουμε στο 65% του ωραρίου αν φύγει προσωπικό; Πως αλήθεια θα απαιτήσει το ελληνικό δημόσιο από τους Δήμους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όταν φεύγουν άνθρωποι που έχουν εμπειρία και τους οποίους κακά τα ψέματα, δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσεις», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαστεργίου.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων από τις οποίες για να μετακινηθούν μηχανικοί και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες δόμησης θα πρέπει να συμφωνήσει και η δημοτική αρχή καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απειλούνταν με «πάγωμα» και πολλά δημοτικά έργα.

Ο α΄ κύκλος κινητικότητας του 2022

Ανάμεσα σε 14.577 κενές θέσεις για μετάταξη και 1.145 θέσεις για την προσωρινή κάλυψη αναγκών με απόσπαση μπορούσαν να επιλέξουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο στον κύκλο κινητικότητας που άνοιξε πρόσφατα.

Αιτήματα για προσωπικό μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων υπέβαλαν φέτος 1.017 φορείς, εκ των οποίων 279 δήμοι, 187 ΝΠΔΔ, 178 δημόσιες αρχές της δικαστικής λειτουργίας, 133 φορείς δημοσίων υπηρεσιών, 115 ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, 57 ΝΠΙΔ, 18 ανεξάρτητες αρχές, 15 φορείς ΟΤΑ και 15 υπουργεία, καθώς και το σύνολο των περιφερειών και των αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Οι αιτούμενες θέσεις ήταν 19.774 (17.642 για μετατάξεις, 2.132 για αποσπάσεις) με τους δήμους να έχουν υποβάλλει το 30% των αιτημάτων, δηλαδή 6.039 θέσεις.

Ακολουθούν τα ΝΠΔΔ 4.661 θέσεις (24% των αιτημάτων), τα υπουργεία: 2.577 θέσεις (13%) και οι φορείς δημοσίων υπηρεσιών 1.741 θέσεις (9%). Ανά κατηγορία εκπαίδευσης πιο περιζήτητοι με βάση τα αιτήματα αποδεικνύονται οι υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ με 7.032 θέσεις και έπονται οι κατηγορίες ΠΕ με 5.763 θέσεις, ΤΕ με 3.638 θέσεις, ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) 3.233 θέσεις και 92 θέσεις για ΕΕΠ (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό).

Από τις συνολικά 15.772 θέσεις για μετάταξη και απόσπαση που τελικά ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, οι 5.578 θέσεις αφορούν υπαλλήλους ΔΕ, 4.193 ΠΕ, 2.867 ΤΕ, 3.019 ΥΕ και 64 θέσεις για ΕΕΠ.

Το γεγονός ότι οι δήμοι κόβουν το νήμα τόσο σε αριθμό των αιτημάτων όσο και στο πλήθος των εγκεκριμένων θέσεων, καταδεικνύει ότι αποτελούν και τους φορείς με τα περισσότερα κενά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε συνολικά 5.694 θέσεις, εκ των οποίων οι 5.544 για μετάταξη και οι 150 για απόσπαση.