Πυρηνικές απειλές στη ρώσικη τηλεόραση: Σε δευτερόλεπτα “εξαφανίζουν” Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο

Τη στιγμή που η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο η πυρηνική απειλή είναι συνεχώς παρούσα, παρά τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ πως η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο, αλλά αυτοί που μιλούν για κάτι τέτοιο “είναι οι δυτικές χώρες”.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, στην ρώσικη κρατική τηλεόραση εμφανίστηκε ο πρόεδρος εθνικιστικού κόμματος της Ρωσίας, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, και αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η Μόσχα χρησιμοποιούσε πυρηνικά, ενώ οι παρουσιαστές προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ”λογική” τον Ζουραβλίοφ. Ο ίδιος όμως συνέχιζε λέγοντας πως εάν η Ρωσία εκτόξευε πυρηνικά όπλα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, τότε τα βρετανικά νησιά θα έσβηναν από τον χάρτη. “Ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια”. Μάλιστα επέμεινε πως “το έλεγε σοβαρά” με έναν οικοδεσπότη να σχολιάζει πως και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πυρηνικά όπλα και πως “κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο”, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Βερολίνο, Παρίσι

Οι παραγωγοί της εκπομπής έδειξαν στη συνέχεια, στους τηλεθεατές έναν χάρτη που παρουσίαζε πυραύλους να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας. Σύμφωνα με την προσομοίωση, οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο Βερολίνο σε 106 δευτερόλεπτα, στο Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και στο Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα.

Οι αναφορές αυτές έγιναν στην εκπομπή, η οποία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα της Ρωσίας, ενώ οι οικοδεσπότες και οι καλεσμένοι συζητούσαν τα σχόλια του Βρετανού υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίππι, ο οποίος είπε ότι τα χτυπήματα της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος θα ήταν “νόμιμα” εάν διέκοπταν τις γραμμές εφοδιασμού.

“Κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο όταν προτείνετε ένα χτύπημα με Sarmat”

“Ένας Sarmat (πύραυλος) και αυτό ήταν – τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια”, είπε ο Ζουραβλίοφ. Όταν η Όλγα Σκαμπέγιεβα, μία από τις παρουσιάστριες προειδοποίησε: “αλλά είμαστε σοβαροί άνθρωποι”, ο πολιτικός αντέδρασε τονίζοντας: “και το λέω σοβαρά αυτό”. “Μας κατηγορούν για κρατική τρομοκρατία” πρόσθεσε, προκαλώντας τον άλλο οικοδεσπότη Ευγκένι Ποπόφ να πει: “Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης πυρηνικά όπλα” και να προσθέτει: “Κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο όταν προτείνετε ένα χτύπημα με Sarmat. Καταλαβαίνετε ότι κανείς δε θα επιβιώσει; Κανείς στον πλανήτη“.

Και για ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά, ο Ζουραβλίοφ συνέχισε: “Πρέπει να τους δείξουμε αυτή την εικόνα. Παιδιά κοιτάξτε την εικόνα – μετρήστε τα δευτερόλεπτα, θα τα καταφέρετε; Γεια σας, είναι ήδη εδώ”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *