Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022

Με αγιασμό, ευχές και χαμόγελα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2021– 2022, με το πρώτο κουδούνι να χτυπά και στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Για μία ακόμη χρονιά, η εκπαιδευτική περίοδος εκκινεί κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς δίχως προβλήματα, με τις εγκαταστάσεις να είναι συντηρημένες και περιποιημένες, ενώ μέσω των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών έχουν υπάρξει οι απαραίτητες προμήθειες σε υλικά και μέσα, σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρευρέθη στην τελετή του αγιασμού και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, στο Πειραματικό Γυμνάσιο, στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο καθώς και στα εκπαιδευτήρια Μπουγά, ενώ εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν σε σχολικές μονάδες στον αστικό ιστό και σε δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι το νέο σχολικό έτος ξεκινάει γεμάτο όνειρα και ελπίδες, αλλά και δυσκολίες, λόγω της πανδημίας. Ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, υπομονή, θέληση και δύναμη, ενώ διαβεβαίωσε τη σχολική κοινότητα ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά προκειμένου να αναβαθμίζονται διαρκώς οι εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας.

Ευχές της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας

«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο». 

Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας εύχεται στους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και στους εκπαιδευτικούς δύναμη, υπομονή και αφοσίωση στο λειτούργημά τους! Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των ευχών ωστόσο  είναι όλοι μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.

Οι μαθητές αναζητώντας την γνώση, να συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες του σχολείου,   προτάσσοντας το εμείς έναντι του εγώ και να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα δεν τους χαρίζεται – όλα κερδίζονται με την συλλογικότητα και την  προσπάθειά τους.

Οι  εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν να κάνουν την υπέρβασή τους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών με γνώσεις, προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Οι γονείς να συμπαραστέκονται πάντα στα παιδιά τους, γιατί το ταξίδι τους στη γνώση και την καλλιέργεια είναι μακρύ και δύσκολο. 

Η Ένωση Γονέων θα είναι δίπλα σε όλους τους συλλόγους γονέων και θα αγωνιστεί μαζί τους για το καλύτερο στη σχολική κοινότητα και την αναβάθμιση της παρεχόμενης μορφωσης.

Ευχή όλων μας την φετινή χρονιά οι μαθητές να μην χρειαστεί να λείψουν από το φυσικό τους περιβάλλον που είναι το σχολείο τους, που ο αναντικατάστατος του ρόλος φάνηκε τον περασμένο χρόνο.

Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς στους γονείς και στο υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων μας ,καθαρίστριες και σχολικούς τροχονόμους.

Το ΔΣ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *