Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εμφανείς οι παρεμβάσεις αποκατάστασης υποδομών στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε τον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, στο κτήριο του οποίου η Περιφέρεια προέβη πρόσφατα σε παρεμβάσεις αποκατάστασης διαφόρων υποδομών.

Τον Π. Νίκα, τον οποίον υποδέχθηκε ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Κώστας Τσιώρος, συνόδευαν μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, σημείωσε ότι μετά την ενημέρωση που προέκυψε από τον Τύπο της Καλαμάτας σχετικά με ορισμένα προβλήματα στο κτήριο του αερολιμένα, η παρέμβαση της Περιφέρειας υπήρξε άμεση:

“Κάναμε πράξη στον υπερθετικό βαθμό όλα όσα υποσχεθήκαμε ως Περιφέρεια. Βελτιώθηκαν όλοι οι χώροι του κτηρίου του αερολιμένα, και κυρίως οι χώροι υγιεινής που βρίσκονταν σε απαράδεκτη κατάσταση” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

“Θα παρεμβαίνουμε αμέσως σε ό,τι ζητήσει ο αερολιμενάρχης -παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια, με την στενή έννοια, δεν έχει αρμοδιότητα. Κι αυτό επειδή το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι η πύλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εν πολλοίς. Πρόκειται για έναν χώρο, μέσω του οποίου διακινούνται χιλιάδες άνθρωποι και ο οποίος συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

Τόνισε παράλληλα ότι αν και δεν ήταν κάποιο μεγάλο έργο αυτό που υλοποιήθηκε, η ενέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν αυτονόητη -“είναι υποχρέωσή μας η πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο -και κατά μία έννοια και στην Ελλάδα- να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το κράτος, υπό την οποιαδήποτε μορφή του πρέπει να συνεργάζεται ώστε να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Από την πλευρά του, ο αερολιμενάρχης Κ. Τσιώρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον περιφερειάρχη για την άμεση, αλλά και τεχνικά άρτια παρέμβαση της Περιφέρειας, δια της οποίας δόθηκε λύση σε ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα.

Πρόσθεσε δε ότι αντιμετωπίστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς αποκαταστάθηκε πλήρως και με επιτυχία η λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και των χώρων υγιεινής, ενώ έγιναν κι άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο προς το επιβατικό κοινό όσο και προς τους χρήστες του αεροδρομίου.

Περίπτερο της Περιφέρειας στο αεροδρόμιο και προσλήψεις

Πέραν των παραπάνω, ο κ. Παναγιώτης Νίκας έκανε γνωστό ότι στο χώρο του αεροδρομίου θα λειτουργήσει περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο ήδη σχεδιάζει αρχιτέκτονας και θα το διαμορφώσει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι άδειο. Θα είναι ένα περίπτερο που θα έχει προσωπικό, το οποίο θα προέλθει έπειτα από προκήρυξη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.

Έτσι, θα προληφθούν δυο-τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ανθρωπιστικών Σπουδών, κυρίως Αρχαιολογίας και Τουριστικών Σπουδών, και πολύγλωσσοι.

Μάλιστα, οι παραπάνω θα είναι στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις όλων των αεροσκαφών, για να υποδέχονται αλλά και να αποχαιρετούν, δίδοντας στον κόσμο και συμβολικά δώρα, ενώ θα υπακούν και στις εντολές του αερολιμενάρχη, με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση του αεροδρομίου.

Κλείνοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις δεν ήταν κάποιο μεγάλο έργο, αλλά έχουν συμβολική σημασία, δείχνοντας ότι το κράτος στο οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να συνεργάζεται, να παρεμβαίνει και να το επιλύει.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *