Παρουσίαση της Μεσσηνίας στην έκθεση τουρισμού «Salon des Vacances» με την συνδρομή της “Costa Navarino”

Σημαντική αύξηση για το 2022 των προκρατήσεων και των αεροπορικών θέσεων από το Βέλγιο προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον δρομολογίων στους 20 απευθείας ελληνικούς προορισμούς, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής 63ης Έκθεσης Τουρισμού «Salon des Vacances», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για την περίοδο από 22 Μαΐου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, η Aegean Airlines προσθέτει μια επιπλέον καθημερινή πτήση προς την Καλαμάτα, ενώ νέες πτήσεις προς τη Σάμο και τη Λέσβο περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους οι εταιρείες TUI και Corendon.

Εν’ όψει, μάλιστα, της έναρξης της νέας πτήσης προς την Καλαμάτα, στο ελληνικό περίπτερο πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του προορισμού, σε συνεργασία με την εταιρεία Costa Navarino.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, Διονύσιος Καλαμβρέζος και πολλοί Βέλγοι Τ.Os και δημοσιογράφοι, ενώ έγινε και κλήρωση ταξιδιού με τη χορηγία της Aegean Airlines.

Συνολικά στην Έκθεση συμμετείχαν 156 εκθέτες και 128 συνεκθέτες από 46 προορισμούς, ενώ την επισκέφθηκαν 28.695 επισκέπτες και περισσότεροι από 130 δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές, το 49% των επισκεπτών ήταν φλαμανδόφωνοι και το 51% γαλλόφωνοι, που κάθε χρόνο ταξιδεύουν κατά μέσο όρο 2,5 φορές, με μέση ετήσια δαπάνη 3.395 ευρώ. Ως κύριοι λόγοι για την επίσκεψή τους στην Έκθεση καταγράφηκαν η αναζήτηση έμπνευσης και πληροφορικών για επόμενα ταξίδια σε ποσοστό 60% και 66%, αντίστοιχα, καθώς και η δυνατότητα προκράτησης σε προορισμούς μελλοντικών διακοπών σε ποσοστό 23%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *