Παρεμβάσεις άρσης επικινδυνότητας στο Πνευματικό Κέντρο – Συνεχίζονται οι εργασίες στον κινηματογράφο “Ηλέκτρα”

Εργασίες είναι σε εξέλιξη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Οι εργασίες αφορούν σε επισκευές και ανακατασκευές για την άρση επικινδυνότητας στοιχείων και υλοποιούνται μέσα από εργολαβία του Δήμου.

Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλα δημοτικά κτήρια, όπως το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, το δημοτικό κατάστημα Θουρίας κ.ά.  

Σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής του πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα

Για πορεία των εργασιών που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Επισκευή κτηρίου πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα για επανάχρησή του ως Πολιτιστικού Πολυχώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κ.λπ.)», ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021.

Ο Δήμαρχος, παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας και στελεχών της Δ.Τ.Υ. του Δήμου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του εν λόγω έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί ένα πολιτιστικό στολίδι στην καρδιά της πόλης, καλύπτοντας ανάγκες πολιτιστικών συλλόγων και τις πολυεπίπεδες δραστηριότητες του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο με προϋπολογισμό 1.043.315,08 €  με ΦΠΑ, έχει λάβει έκπτωση 24%, ενώ χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους μέσω του Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες που υλοποιούνται περιγράφονται στην υπ’ αριθ. 25/2018  εγκεκριμένη Μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *