Παραίτηση και Παπαευσταθίου μετά τον Λαζαρίδη προκειμένου να συμμετέχει εκ νέου στις επερχόμενες εκλογές με άλλο συνδυασμό

Δήλωση παραίτησης από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας απέστειλε σήμερα στον Δήμαρχο Καλαμάτας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βασίλης Παπαευσταθίου.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει “ηθικό και έντιμο” να παραιτηθεί της θέσης του ως δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την παράταξη “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, προκειμένου να συμμετέχει εκ νέου στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου  σε άλλο συνδυασμό, αφού το ενδιαφέρον του παραμένει ζωντανό για τα πολιτικά δρώμενα του Δήμου Καλαμάτας, όπως και η “ανιδιοτελής διάθεσή μου για το χτίσιμο μιας ομορφότερης πόλης για εμάς και τα παιδιά μας”, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Μονόδρομος οι παραιτήσεις για Παπαευσταθίου και Λαζαρίδη: Ηθικό και έντιμο, λένε και οι δύο

Μετά την αποχώρηση της Τόνιας Κουζή, και τη μη κάθοδο της παράταξής της στις επερχόμενες εκλογές ήταν μονόδρομος τόσο για τον Βασίλη Παπαευσταθίου όσο και τον Γιώργο Λαζαρίδη, οι οποίοι επιθυμούν να είναι ενεργοί πολιτικά στον Δήμο Καλαμάτας, να παραιτηθούν της παράταξής τους και της θέσης τους, προκείμενου να ενταχθούν σε συνδυασμό που κρίνουν οι ίδιοι ότι τους εκφράζει, ώστε να είναι εκ νέου υποψήφιοι, καθώς θεωρούν ανέντιμο να είναι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με άλλη παράταξη και ταυτόχρονα να είναι και υποψήφιοι σε άλλο συνδυασμό. Παραιτήθηκαν επομένως, και παρέδωσαν τις έδρες τους, στους επόμενους.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Παπαευσταθίου είχε αντικαταστήσει την επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, Τόνια Κουζή, όταν πριν 4 μήνες (8/3/2023) η ίδια παραιτήθηκε της θέσης της και αποσύρθηκε από τα πολιτικά τεκταινόμενα του Δήμου Καλαμάτας, με την παράταξή της να μη συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Μετά και τη χθεσινή παραίτηση του επίσης δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας, Γιώργου Λαζαρίδη, που ανήκει στην ίδια παράταξη, ακολούθησε η  σημερινή παραίτηση του πολιτικού μηχανικού Βασίλη Παπαευσταθίου.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης Παπαευσταθίου

Κοινοποίηση σε:

– Δήμαρχο Καλαμάτας

– Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

– ΜΜΕ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ.

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πρόθεσή μου να παραιτηθώ της θέσης του Δημοτικού Συμβούλου.

Παρ’ ότι η παράταξη Καλαμάτα Τόπος Ζωής, όπως είναι γνωστό, δεν πρόκειται να διεκδικήσει πάλι την ψήφο των δημοτών, τα όνειρά μας για ένα καλύτερο τόπο παραμένουν, όπως και η ανιδιοτελής διάθεσή μου για το χτίσιμο μιας ομορφότερης πόλης για εμάς και τα παιδιά μας.

Για το λόγο αυτό θεωρώ ηθικό και έντιμο να παραιτηθώ της θέσης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να συμμετάσχω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

με εκτίμηση

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

διπλ. πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, ΜSc
πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας