Παράταση στο έργο ανάπλασης της Ναυαρίνου; Δεν υπάρχει ανησυχία υποστηρίζει ο Βασιλόπουλος

Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο τα έργα ανάπλασης στην οδό Ναυαρίνου να μην τελειώσουν μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα, αφού ο… καιρός προσφέρει τη δυνατότητα στον εργολάβο να πάρει παράταση -πέρα από τα τέλη Μαΐου- που ήταν και ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης του έργου.

Αυτό παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας σήμερα που σημείωσε πως «μπορεί ο εργολάβος να ζητήσει παράταση όσο βρέχει και οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, είναι τα ζητήματα που υπάρχουν τον χειμώνα όταν φτιάχνεις έργα…». Βέβαια διαχώρισε το διοικητικό μέρος της παράτασης με την κατασκευή του έργου, χωρίς αυτό να γίνει απολύτως… κατανοητό.

Μετέπειτα στις αναφορές του πρόσθεσε πάντως«…πως εάν χρειαστεί κάποιες ημέρες θα τις δώσουμε, ωστόσο θα κάνουμε προσπάθεια να ολοκληρωθεί στον συμβατικό του χρόνο»

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως κατανοεί την αγωνία των επαγγελματιών, ωστόσο σημείωσε πως τα έργα δεν ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί αυτό… ζήτησαν οι επαγγελματίες και πως η δημοτική αρχή «πιέζει όσο μπορεί για να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στους χρόνους και το καλοκαίρι να είναι έτοιμο».

Μάλιστα, ανέφερε πως αύριο «θα έρθουν οι πλάκες και θα ξεκινήσουν να διαμορφώνονται τα πεζοδρόμια», ενώ σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα και όλα κυλούν… καλά «δεν έχουμε κάποιο ζήτημα, κινούμαστε καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το εξώδικο των επαγγελματιών τόνισε «δεν ξέρω τι νόημα έχει», ενώ πρόσθεσε πως ζήτησε από τις υπηρεσίες να εξετάσουν εάν υπάρχει η δυνατότητα για μείωση τελών χρήσης.

Πάντως, για το θέμα της στάθμευσης που είναι κρίσιμο δεν διαφαίνεται κάποια… λύση, καθώς η μόνη προοπτική έχει να κάνει με τις λίγες ώρες που θα διατίθεται ενδεχόμενα και πιο νωρίς φέτος ο χώρος του λιμανιού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *