Πανελλαδική προβολή της Καλαμάτας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της – Χιλιάδες κόσμου αναμένονται στην πόλη

Πανελλαδική είναι η προβολή της Καλαμάτας για το 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι. Ήδη πανελλαδικά ΜΜΕ έχουν φιλοξενήσει τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, τον  πρόεδρο της Κ.Ε. “Φάρις” Σωτήρη Κριτσωτάκη και τον πρόεδρο της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτη Δραγκιώτη.

Συγκεκριμένα, για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο έδωσε εικόνα σήμερα το πρωί στο Mega και τις εκπομπές “Πάμε Δανάη” και “Κοινωνία ώρα Mega” o Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας την πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς και τα παραδοσιακά δρώμενα και κεράσματα στις Κοινότητες.

Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε τη μεγάλη επισκεψιμότητα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα να καταγράφουν πληρότητα που αγγίζει το 100%. Η εξωστρέφεια της Καλαμάτας, και οι ομορφιές της, το πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Δήμος, ο ανοιξιάτικος καιρός και τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να εκτινάξουν την επισκεψιμότητα αυτές τις μέρες στην περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο  να επισκεφτεί την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να διασκεδάσει, να συμμετέχει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και να ζήσει στιγμές ξεγνοιασιάς.

3.500 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στους 3.500 χιλιάδες καρναβαλιστές που θα συμμετέχουν φέτος στο 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ε. “Φάρις”, Σωτήρης Κριτσωτάκης, που εμφανίστηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 “Περίμετρος”, αλλά και στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή “Δεκατιανοί”. Όπως δήλωσε, έχουμε διανύσει 2 εβδομάδες αποκριάτικων εκδηλώσεων που ήδη “τρέχουν”, με τον κόσμο να συμμετέχει και να διασκεδάζει, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Στο “διεθνές χρώμα” που αποκτά πλέον το 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Παναγιώτης  Δραγκιώτης, εξηγώντας ότι φέτος συμμετέχει και γκρουπ από το Καρναβάλι του Μαρτινιάνο, από τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, της Κάτω Ιταλίας, που θα αναπαραστήσουν ένα λαογραφικό δρώμενο με την έλευση της άνοιξης, ενώ θα ξαναδούμε και το γκρουπ από τη Βουλγαρία που θα αναβιώσουν το παραδοσιακό δρώμενο kukeri.