Με όπλο την σπουδαία άμυνα στην τέταρτη περίοδο και τη δράση των ψηλών του, ο Ολυμπιακός γύρισε από το -8 του 25′ και πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού (81-76) στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” για την Α1 Μπάσκετ Γυναικών.
Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Μάρτιν Ζίμπαρτς κλείδωσε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Κυρίως όμως, έκανε το 2-0 στη regular season απέναντι στον Παναθηναϊκό, προβάδισμα μείζονος σημασίας για την post season δεδομένου ότι ο τίτλος κρίνεται στις 4 νίκες.
Η Εβίνα Σταμάτη (19 πόντοι με 6/9 σουτ και 3/3 βολές) και η Αγγελική Νικολοπούλου (16 πόντοι με 7/12 σουτ και 1/2 βολές, συν 8 ριμπάουντ) κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό για τρεις περιόδους, πριν πάρει την σκυτάλη η Άννα Σπυριδοπούλου (9 πόντοι) στο τελευταίο δεκάλεπτο και γείρει την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων.
Από την άλλη πλευρά, η Φεϊόντα Φιτζέραλντ (20 πόντοι) και η Σεκόια Χολμς (18 πόντοι) ήταν αυτές που ξεχώρισαν επιθετικά για το τριφύλλι, το οποίο είδε την Τσάστιτι Ριντ να φτάνει κοντά στο τριπλ νταμπλ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ).
Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά, προκειμένου να αναλάβουν τα ηνία της αναμέτρησης. Το γκολ φάουλ της Χόλμς έφερε το Παναθηναϊκό μπροστά με 3-0, ωστόσο με συνεχόμενους πόντους της Πλουφ ο Ολυμπιακός, προηγήθηκε με 3-5.
Η Λύμουρα ισοφάρισε σε 5-5, με τον Ολυμπιακό να «τρέχει» ένα σερί 4-0 με Σταμάτη και Βίτολα και να παίρνει προβάδισμα με 5-9. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με Χολμς και Φιτζέραλντ και ισοφάρισε σε 9-9.
Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ με τις πράσινες να προηγούνται με 17-15 στο πρώτο δεκάλεπτο. Χατζηνικολάου και Φιτζέραλντ έδωσαν το +6 στον Παναθηναϊκό, με 21-15, ο οποίος Παναθηναϊκός είδε τις ψηλές του να γεμίζουν με φάουλ, καθώς η Κάιζερ είχε τρία και η Ριντ δύο.
Στην συνέχεια το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε με τις «πράσινες» να έχουν το προβάδισμα με τις Ριντ και Φίρτελαντ να σκοράρουν κλείνοντας το πρώτο μέρος στο +5 36-31.
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ιδιο ρυθμό, Φιτζέραλντ και Κάιζερ έκαναν το 44-36 για τον Παναθηναϊκό, με την Τόλφρι να απαντάει με τρίποντο και να κάνει το 44-39, με το πρώτο της καλάθι στο παιχνίδι. Η Βίτολα μείωσε σε 44-41, με τις Φιτζέραλντ και Νικολοπούλου να κάνουν το 46-43.
Η Νικολοπούλου ήταν… ζεστή και συνέχισε να εκτελεί παίρνοντας την «σκυτάλη» από την Εβίνα Σταμάτη και παρότη το τριφύλλι κατάφερε να προγηθεί και με +8 44-36 η Νικολοπούλου ήταν ο λόγος που η ομάδα του Μάρτιν Ζίμπαρτς να μειώσει στον πόντο (57-56 στο 30′).
Στην τέταρτη περίοδο οι… ερυθρόλευκες πάτησαν… γκάζι και με την ψυχολογία των πρασίνων να είναι εύθραυστη, δεδομένου ότι η διαφορά είχε εξανεμιστεί, η Άννα Σπυριδοπούλου πήρε την επιθετική μπαγκέτα για τον Ολυμπιακό έκανε τη διαφορά. Με επτά διαδοχικούς δικούς της πόντους, οι φιλοξενούμενες έφεραν τα πάνω κάτω κι έφτασαν μέχρι το +6 (61-67) με πέντε λεπτά για το τέλος.
Το τριφύλλι είχε πλέον πρόβλημα τόσο επιθετικό όσο κι αμυντικό, το οποίο δεν λύθηκε μέχρι το φινάλε. Η Σεκόια Χολμς και η Φεϊόντα Φιτζέραλντ πήραν πρωτοβουλίες, πήγαν σε προσωπικές φάσεις, αλλά δεν έφταναν για το τριφύλλι. Ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε σε θέση οδηγού μέχρι το φινάλε και πήρε τη νίκη – χρυσάφι για τη συνέχεια της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 36-31, 57-56, 76-81.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Ριντ 16 (6/16 δίποντα, 4/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Φιτστζέραλντ 20 (7/12 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Λύμουρα 11 (3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κωτούλα, Μπουντούρη, Χολμς 18 (6/8 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 3/3 βολές), Χατζηνικολάου 9 (2), Κάιζερ 2 (4 ριμπάουντ).
Ομαδικά στατιστικά – Παναθηναϊκός: 22/48 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 11/13 βολές, 30 ριμπάουντ (24 αμυντικά + 6 επιθετικά), 16 ασίστ, 15 λάθη, 6 κλεψίματα, 3 μπλοκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Πλουφ 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τόλφρι 3 (1), Σταμολάμπρου 4 (1/7 σουτ, 1/2 βολές), Σταμάτη 19 (2/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/3 βολές), Σπυριδοπούλου 9 (1), Νικολοπούλου 16 (6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ), Δίελα, Βιτόλα 12 (6/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές, 10 ριμπάουντ), Χάμπλιν 8 (4/5 δίποντα).
Ομαδικά στατιστικά – Ολυμπιακός: 24/40 δίποντα, 9/21 τρίποντα, 5/12 βολές, 35 ριμπάουντ (28 αμυντικά + 7 επιθετικά), 21 ασίστ, 19 λάθη, 8 κλεψίματα, 3 μπλοκ.
Τα highlights του παιχνιδιού:
Έξαλλη η Έλενα Κρεμλίδου για νέο ροζ βίντεο: Τόσο πολλή ανάγκη έχετε να με δείτε να πηδι@@αι; (vid)
Σακίρα: Το αστρονομικό ποσό που δίνει στον Πικέ για την κηδεμονία των παιδιών
Ποιος ιδιοκτήτης ομάδας της Super League αγόρασε τηλεοπτικό σταθμό…
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2019 Focus Radio. All rights received.
0 comments