Πάρκα Τσέπης στην Καλαμάτα: Υλοποιήθηκαν και “Ομορφαίνουν τις γειτονιές μας” (vid)

«Αξιοποιούμε το δημόσιο χώρο, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών! Έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον». Με αυτή τη δέσμευση, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την παρουσίαση ολοκλήρωσης του πρώτου δικτύου Πάρκων Τσέπης στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έδωσε την κατεύθυνση για την υλοποίηση και νέων παρεμβάσεων με στόχο οι γειτονιές της Καλαμάτας να γίνουν πιο όμορφες, μέσα από την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων κοινόχρηστων χώρων.

4ppkal

Tο πρότζεκτ αυτό “το πιστέψαμε, προεκλογικά το είχαμε εντάξει στο πρόγραμμά μας” και το πραγματοποιήσαμε πάντα με προστασία και σεβασμό στο περιβάλλον και απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και του μικροκλίματος κάθε περιοχής.

Τα πρώτα έξι Πάρκα Τσέπης βρίσκονται επί των οδών Νέδοντος, Ασκληπιού και Βύρωνος, στις γειτονιές της Ράχης, στα Γιαννιτσάνικα και στη δυτική γειτονιά στις Εργατικές Κατοικίες της Αγ. Τριάδας.

271818264 4974409622581799 6775807447345833761 n

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον πρώην Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα που ξεκίνησε τα εν λόγω έργα, τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο που τα υλοποίησε, τον  ειδικό συνεργάτη Βασίλη Κουτραφούρη που τα σχεδίασε καθώς και στο πρόσωπο των Διευθυντών τις Τεχνικές και Γεωτεχνικές Υπηρεσίες, ανέφερε πως τα πάρκα αυτά εντάσσονται στη νέα φιλοσοφία που γίνεται κυρίαρχη στο Δήμο μας, με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, με έμφαση στα περιβαλλοντικά οφέλη και στη βελτίωση του μικροκλίματος κάθε γειτονιάς.

Τα Πάρκα Τσέπης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με ίδιες δυνάμεις, ενώ ο αστικός εξοπλισμός που τοποθετήθηκε κατασκευάστηκε, επίσης, από τα συνεργεία του Δήμου. Πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους που βελτιώνουν την προσβασιμότητα, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και ομορφαίνουν την πόλη.

2ppkal

Νωρίτερα, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, πολιτικός μηχανικός Βασίλης Κουτραφούρης, παρουσιάζοντας το πρώτο δίκτυο των Πάρκων Τσέπης μίλησε για «στοχευμένες παρεμβάσεις κι όχι αποσπασματικές μικροαναπλάσεις». Τόνισε ότι «η Καλαμάτα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που υιοθέτησε αυτή την τάση που παγκοσμίως έχει βρει ένα πρόσφορο πεδίο αναφοράς» και συμπλήρωσε ότι «εφαρμόζοντας στην πράξη τη θεωρία του αστικού βελονισμού και αντίστοιχα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα δώσαμε έμφαση σε αναξιοποίητους χώρους, σε αστικά κενά στις γειτονιές της πόλης μας». Ο κ. Κουτραφούρης μίλησε για ομαδική προσπάθεια με επικεφαλής τον Δήμαρχο και για ένα πρότζεκτ που έρχεται σε συνέχεια των προεκλογικών δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής. Επεσήμανε δε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει αρκετές ακόμα φάσεις υλοποίησης σε διάφορα σημεία της πόλης που έχουν εντοπιστεί.

9ppkal

Ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι όλα τα πάρκα έχουν κατασκευαστεί από τα συνεργεία αυτεπιστασίας του Δήμου. Ευχαρίστησε δε τα στελέχη και το προσωπικό των Διευθύνσεων Τεχνικών και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών για την καλή συνεργασία. «Συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι και ζήλο για τη δημιουργία κι άλλων πάρκων σε κάθε γειτονιά της πόλης», σημείωσε ο κ. Μαστραγγελόπουλος.   

7ppkal

Τέλος, τα εύσημα στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία αυτή, έδωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, σημειώνοντας ότι αυτά τα έργα αναβαθμίζουν την πόλη, αποτελούν σημεία συνάντησης και δείχνουν το ενδιαφέρον του Δήμου για την καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά την τελετή παρουσίασης του δικτύου των πάρκων τσέπης, παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, στελέχη του Δήμου, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

ΠΑΡΚΟ ΝΕΔΟΝΤΟΣ Medium
ΠΑΡΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ Medium
ΠΑΡΚΟ ΒΥΡΩΝΟΣ Medium
ΠΑΡΚΟ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ ΡΑΧΗ Medium
ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΙΚΑ Medium
ΠΑΡΚΟ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ Medium

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *