Ο Δήμος Πύλου Νέστορος διαθέτει 10.500€ αγοράζοντας σταφίδα και διανέμοντάς την στα σχολεία

Σε μια σπουδαία και συμβολική κίνηση προέβη χτες βράδυ ομόφωνα ο Δήμος Πύλου- Νέστορος κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Με ειδική τροποποίηση στον προϋπολογισμό του, θα διαθέσει το ποσό των 10.500 ευρώ για την αγορά κορινθιακής σταφίδας από την Ένωση Μεσσηνίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας στο Messinialive τόνισε: “Πήραμε αυτή την απόφαση που πιστεύω πως έχει διπλή σημασία: από τη μία ενισχύουμε τις προσπάθειες της Ένωσης Μεσσηνίας να διαθέσει μέρος από τις σημαντικές ποσότητες αδιάθετης σταφίδας και δεύτερον και σπουδαιότερο, θέλουμε μοιράζοντας τις ποσότητες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας, στην ποσότητα που τους αναλογεί, να γευτούν και να γνωρίσουν την μεγάλη διατροφική αξία της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας 100% Μεσσηνιακής και να τους κεντρίσει η δοκιμή αυτή το ενδιαφέρον για να την εντάξουν στην διατροφή τους διαχρονικά”.


Να επισημάνουμε πως ο Δήμος Πύλου- Νέστορος είναι ο πρώτος δήμος της Μεσσηνίας που αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση διανομής της αδιάθετης σταφίδας, γεγονός που αποτελεί μια κίνηση συμπαράστασης στους σταφιδοπαραγωγούς,  ώστε να διαθέσουν τις περσινές ποσότητες που πλέον είναι συσκευασμένες σε ατομικές μερίδες, και παράλληλα “δείχνει” τον δρόμο  και για άλλους δήμους ή φορείς ώστε να κάνουν το ίδιο.

Περίπου τα χρήματα αυτά, αντιστοιχούν στην αγορά 2 τόνων σταφίδας.
Το διατροφικό το αφήσαμε τελευταίο γιατί όλοι ξέρουμε πως η σταφίδα αποτελεί τον “μαύρο χρυσό” της Μεσσηνίας μας και πρέπει να στηριχτεί από όλους…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *