Ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε Διεθνή Συνάντηση με επίκεντρο το κλίμα στο Παρίσι

Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συμμετοχής του κατόπιν πρόσκλησης, στη Σύνοδο Κορυφής Change Now (25 έως 27 Μαΐου).

Ο Δήμαρχος μετείχε σε δύο workshop με αντικείμενο τις Βιώσιμες Πόλεις, μαζί με συναδέλφους του από 30 και πλέον πόλεις του κόσμου που έχουν κάνει βήματα στο δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα.

345264823 248685174423363 3323500647037483007 n

Ο κ. Βασιλόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την Καλαμάτα και να αναφερθεί στον σχεδιασμό και τις στοχεύσεις του Δήμου πάνω στους άξονες της κινητικότητας και της ανθεκτικότητας των πόλεων. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε μέρος του υπό εκπόνηση Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Στις εν λόγω θεματικές συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι -μεταξύ άλλων- από τις πόλεις: Annecy, Bologna, Brussels-Capital Region, Budapest, Chefchaouen, Dublin, Dunkerque, Essen, Kafountine, Kalamata, Kingston, Lahti, Leuven, Montpellier, Muhanga District, Nancy, Niamey, Nicosia, Paris, Porto Novo, Quelimane, Rome, Rubavu District, Rzeszów, Skopje, Strasbourg, Terrebonne, The Hague, Turku.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόσο σε θεματικά τραπέζια, όσο και σε συζητήσεις με εκπροσώπους πόλεων, φορέων και εταιρειών παρουσιάζει την Καλαμάτα, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αναδεικνύοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της.

Το Change Now 2023, έχοντας εστιάσει στην περιβαλλοντική και κοινωνική μετάβαση, ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο 27 Μαΐου.

Υποστήριξη δράσεων της Καλαμάτας μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αειφόρο Αστική Ανάπτυξη

Συζητήσεις -μεταξύ άλλων- με τον εμπειρογνώμονα της Ομάδας Έργου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Change Now που εξελίσσεται στο Παρίσι.

Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τα όσα έχουν δρομολογηθεί, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής της πόλης στην πιλοτική φάση του Μηχανισμού Τεχνικής Βοήθειας για την Αειφόρο Αστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα, μία δράση που χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ REGIO).

Υπενθυμίζεται ότι η υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας μέσω της δράσης της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει διάρκεια έως τον Απρίλιο του 2024 και αφορά στην παροχή υποστήριξης και τεχνικής βοήθειας για το θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου, την καταγραφή και αποτύπωση της αστικής θερμικής νησίδας και την πρόταση μέτρων διαχείρισης και ανθεκτικότητας στην πόλη της Καλαμάτας.

Σύντομα, μάλιστα, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία των όσων έχουν ήδη δρομολογηθεί.