Ο Δήμαρχος για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, προέβη στην εξής δήλωση:

«Ξημέρωσε μία μαύρη ημέρα, μία ημέρα ανείπωτης εθνικής τραγωδίας. Είναι βαθιά η οδύνη για τα αθώα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους τους. Καλή δύναμη στα μέλη των ομάδων διάσωσης και περαστικά στους τραυματίες».

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023.

Στο δημοτικά κτήρια της Καλαμάτας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Επίσης, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, 1η Μαρτίου 2023 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας καθώς και το σύνολο εκδηλώσεων του Δήμου έως και την 3η Μαρτίου. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023.