Πρόστιμα περιμένουν τους αγρότες οι οποίοι αν και χρησιμοποιούν νερό για την άρδευση των χωραφιών τους δεν καταβάλουν τα σχετικά τέλη στους Γενικούς και Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ).
Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε στον ιστότοπο του ΟΠΕΚΕΠΕ διαδικτυακή εφαρμογή για την καταγραφή των στοιχείων των αγροτών που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έναντι των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ), των οποίων τους υδατικούς πόρους χρησιμοποιούν για την άρδευση των αγροτεμαχίων τους.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ΟΕΒ θα έχουν πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή, ώστε να καταχωρούν ετησίως τα στοιχεία έως 20 μελών τους, κατά προτεραιότητα αυτών με τις μεγαλύτερες οφειλές, προκειμένου να ελεγχθούν από τον Οργανισμό και να τους επιβληθούν κυρώσεις Πολλαπλής Συμμόρφωσης για μη τήρηση των διαδικασιών έγκρισης χρήσης υδάτων για άρδευση.
Μάλιστα, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση ή Μονάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δημιουργούνται μέσω της εφαρμογής επιστολές προς τους καταγγελλόμενους γεωργούς, εφ’ όσον αυτοί έχουν υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης κατά το τρέχον έτος και υπόκεινται σε έλεγχο εφαρμογής της Πολλαπλής Συμμόρφωσης. Μέσω των επιστολών αυτών, τίθεται προθεσμία για να προσκομιστεί από τους γεωργούς στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση ή Μονάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόσφατη βεβαίωση του καταγγέλλοντος ΟΕΒ, μέσω της οποίας πιστοποιείται ότι ο ελεγχόμενος ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του και συμμορφώνεται με τον κανονισμό λειτουργίας του ΟΕΒ.
Για το τρέχον έτος η προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2021.
Σε περίπτωση υποβολής ένστασης από τον ελεγχόμενο γεωργό κατά της αναφοράς περί μη συμμόρφωσης από τον ΟΕΒ, αυτή εκδικάζεται αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας αποστολής των βεβαιώσεων, από τις κατά τόπους τριμελείς επιτροπές που συστήνονται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εκδίκαση ενστάσεων ελέγχων Πολλαπλής Συμμόρφωσης.
Ως προθεσμία υποβολής ένστασης, ορίζεται η ίδια με την προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων, δηλαδή για το τρέχον έτος η 20 Δεκεμβρίου 2021.
Σε περίπτωση που οι καταγγελλόμενοι γεωργοί δεν προσκομίσουν ουδεμία βεβαίωση ή υποβάλουν ένσταση η οποία δεν γίνεται αποδεκτή, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία καταχώρηση. Το αρχικό ποσοστό μείωσης για τη μη τήρηση των διαδικασιών έγκρισης χρήσης υδάτων για άρδευση, ορίζεται σε 3%.
Ιωάννα Μαλέσκου: Τέλος από τον ΣΚΑΪ – Πώς ανακοίνωσαν την “ψυχρολουσία” στην ξανθιά παρουσιάστρια
Ντέμης Νικολαΐδης: Ποια είναι η Φανή Σπυριδάκη που είναι η νέα του σύντροφος
Ελένη Φουρέιρα: Ποζάρει ολόγυμνη στο εξώφυλλο του νέου της δίσκου
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2019 Focus Radio. All rights received.
0 comments