Ολυμπιακός: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών – Χωρίς κόσμο το ΣΕΦ στον 5ο τελικό, αν γίνει

Ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για όσα συνέβησαν πριν το τζάμπολ του πρώτου τελικού της Basket League στο ΣΕΦ, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ είχε στείλει την υπόθεση στον αθλητικό Εισαγγελέα, ύστερα από τις καταγγελίες του Παναθηναϊκού, με τον αθλητικό δικαστή να τιμωρεί την ΚΑΕ Ολυμπιακός με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσουν οι Πειραιώτες στο Game 5 των τελικών με τους Πράσινους, εφόσον φυσικά υπάρξει τέτοιο.

Αναλυτικά η απόφαση:

“1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: α) για επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ,

β) για απαγορευμένη χρήση πανό χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ) και γ) παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (άναμμα πυρσών), χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) που διεξήχθη στις 4-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της κατηγορίας περί εκτεταμένων υβριστικών συνθημάτων σε βάρος φυσικών προσώπων, για τον ως άνω αγώνα”.