Ολοκληρώθηκε το αντιπλημμυρικό έργο στο κέντρο της Μεσσήνης – Ασφαλτοστρώσεις και στη Βαλύρα

Ολοκληρώθηκε σήμερα ένα σημαντικό έργο στο κέντρο της Μεσσήνης το οποίο θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Επίσης δίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος εισόδου στην πόλη από τον κεντρικό κόμβο έως την πλατεία μετά τη νέα ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε σε αυτό το οδικό τμήμα.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Συμπληρωματικά έργα συλλογής και διάθεσης των ομβρίων υδάτων στην Δ.Κ. Μεσσήνης», προϋπολογισμού 2.008.064 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του ΥΠ.ΕΣ.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν εργασίες ολικής αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα από τον κόμβο της εισόδου της πόλης, έως την πλατεία Μεσσήνης (συμβολή με οδό Πολυτεχνείου) σε μήκος 460 μ.

«Ένα απαραίτητο και μεγάλης σπουδαιότητας έργο υποδομής για την προστασία των δημοτών μας και των περιουσιών τους, μόλις ολοκληρώθηκε. Κρίθηκε επίσης απαραίτητο, να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, από τον κόμβο εισόδου, οδό Σταύρου Τσούση έως την συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Ερμού, σε όλο το μήκος και πλάτος του. Έτσι πέρα από την λειτουργική, επιτυγχάνεται και αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου κεντρικού δρόμου», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ασφαλτόστρωση και σε αγροτικό δρόμο στα όρια του οικισμού της Βαλύρας

Ομαλά συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου Μεσσήνης», με την ολοκλήρωση τις προηγούμενες ημέρες της ασφαλτόστρωσης σε αγροτικό δρόμο της Κοινότητα Βαλύρας.

Πρόκειται για τον 3ο αγροτικό δρόμο που ασφαλτοστρώνεται και η παρέμβαση αφορά τμήμα δρόμου μήκους 900 μέτρων, στα όρια του οικισμού της Βαλύρας. Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης, διευκολύνονται πλέον οι κάτοικοι στη μετακίνησή τους από και προς τα αγροκτήματά τους.

Το συνολικό έργο αφορά 7 αγροτικούς δρόμους και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό 1.510.000 ευρώ. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης τμήματος δρόμου στην Κοινότητα Εύας, καθώς και τμήματος μεταξύ των οικισμών Μαυρομματίου – Μοσχοχωρίου.