Οι προσφορές για αναβάθμιση του Διοικητηρίου εκπνέουν στις 10 Μαρτίου

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή της πρώην Νομαρχίας στην Καλαμάτα, έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 10,472 εκατ. ευρώ. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους μέχρι τις 10 Μάρτη, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 17 Μάρτη 2022…

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: “Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η προκήρυξη του έργου ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτηρίου του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Το έργο -με προϋπολογισμό 10.472.034 ευρώ- δημοπρατεί η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μέσω ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, η προθεσμία κατάθεσης προσφορών στον οποίον λήγει την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, ενώ η αποσφράγισή τους θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 17 του μήνα, στις 10 το πρωί επίσης.

Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών εσωτερικών διαρρυθµίσεων – επισκευών, ενεργειακής αναβάθµισης και στατικής ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του εν λόγω επταώροφου κτηρίου, συνολικής επιφάνειας 8.931,60 τ.μ. (χωρίς το υπόγειο), το οποίο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1970.

Στόχος του έργου η χρηματοδότηση του οποίου προέρχεται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, είναι η διατήρηση του κελύφους και του ύφους της κατασκευής, η επαναφορά του κτηρίου στον αρχικό σχεδιασμό (καθαίρεση των μεταγενέστερων προσθηκών του έκτου ορόφου), η αναπροσαρμογή του σύμφωνα µε τις σύγχρονες απαιτήσεις των εργασιακών χώρων και τις προδιαγραφές για τα δημόσια κτήρια (προσβασιµότητα αμεα κλπ), αειφόρος ενεργειακός σχεδιασμός και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *