“Οι αρχαίες πέτρες” του Franco Murer στην Αρχαία Μεσσήνη

Η έκθεση ζωγραφικής «Οι αρχαίες πέτρες» (Le antiche Pietre), του Ιταλού καλλιτέχνη Franco Murer, εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο στις 7 μ.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης, τονίστηκε ότι τα 12 συνολικά έργα που εκτίθενται στον αρχαίο δρόμο απέναντι από το Ασκληπιείο, είναι εμπνευσμένα από την ιστορία και τη μυθολογία της Αρχαίας Μεσσήνης, έχουν διαστάσεις 2Χ3 μέτρα και εκτίθενται σε ιστία ώστε να κυματίζουν με τον αέρα.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχαρίστησε  τον καταξιωμένο καλλιτέχνη που επέλεξε το Δήμο Μεσσήνης ώστε να εμπνευστεί και να δημιουργήσει τα έργα του, προσθέτοντας ότι ο Φράνκο Μούρερ με τη δράση του πέρα από την αγάπη που εκδηλώνει για τον τόπο, ενισχύει τους δεσμούς με τη γείτονα χώρα.

Τόνισε ακόμα, ότι η Δημοτική Αρχή στοχεύει στη διασύνδεση της τέχνης με τον πολιτισμό που προάγεται μέσω αντίστοιχων εκδηλώσεων και επιπλέον ενισχύεται η εξωστρέφεια.

Για την έκθεση μίλησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η επίτιμη Πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλλι, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και συνεργάτιδα της κα Μποβιτσέλλι Λίνα Καμαρινοπούλου, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης και ο ζωγράφος Φράνκο Μούρερ.